Завдяки вмісту клітковини, полуниця допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові та зменшує швидкість всмоктування цукру. За результатами наукових досліджень, полуниця:
- знижує загальний холестерин та холестерин ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ);
- покращує тонус судин;
- зменшує запалення;
- знижує резистентність до інсуліну та стабілізує рівень цукру в крові.
Крім того, полуниця багата на вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти, які захищають клітини від окислення.
– Хоча енергетична цінність полуниці складається з вуглеводів, глікемічний індекс середній (32). Тож ягоди не можуть призвести до різких перепадів рівня цукру в крові за умови помірного споживання, – каже лікарка.
Скільки можна їсти полуниці при цукровому діабеті
За словами Діни Крилової, рекомендована доза полуниці для людей з цукровим діабетом має бути до 200 г свіжих ягід на день.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Але варто споживати їх як десерт після основного прийому їжі, оскільки часті перекуси при цукровому діабеті не рекомендовані.
-Також слід пам’ятати, що полуниця може викликати алергічну реакцію, тому будьте уважні, як ваш організм на неї реагує, – нагадує ендокринологиня.