Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Полуниця на зиму без цукру: як заготувати

Полуниця на зиму без цукру – чудовий варіант корисної та неймовірно ароматної заготовки.

Полуниця не тільки смачна, але й надзвичайно корисна. Полуниця містить вітаміни С, А, К, а також такі мінерали, як калій, магній і фолієва кислота. Вітамін С підвищує імунітет, а калій підтримує здоров’я серцево-судинної системи.

Також ця ягода багата на антиоксиданти, які допомагають захищати клітини організму від ушкоджень вільними радикалами, що знижує ризик розвитку хронічних захворювань.

Високий вміст клітковини в полуниці сприяє травленню і допомагає запобігти закрепам. А флавоноїди, які містяться в полуниці, допомагають знизити рівень холестерину і покращити функцію судин.

Полуниця на зиму без цукру: рецепт

Використовуйте заморожену полуницю у випічці (пирогах, мафінах, рулетах). Готуйте з неї смузі та коктейлі. Додавайте ягоди до йогурту, вівсянки або інших каш. Заморожену полуницю можна також додавати до чаю або лимонаду, щоб охолодити напій і додати приємного смаку та аромату.

Інгредієнти на банку об’ємом 1 л:

  • полуниця гарно промита та обсушена, без хвостиків – 1 кг
  • стерилізована банка об’ємом 1 л
  • кришка стерилізована

Приготування:

  1. У банку викладаємо ягоди та накриваємо її кришкою.
  2. На дно каструлі викладаємо рушник, поміщаємо банку з полуницею і вливаємо теплу (не гарячу!) воду. Вона повинна бути приблизно по плечики банки.
  3. Доводимо воду до кипіння, вогонь зменшуємо, щоб вода не кипіла і стерилізуємо близько 2 годин. За потребою доливаємо воду. Час стерилізації приблизний, він залежить від соковитості полуниці.
  4. У процесі приготування, коли ягоди будуть осідати на дно і звільниться у банці місце, треба поступово додавати ягоди. Це необхідно буде робити приблизно 3-4 рази.
  5. Банку з полуницею на зиму без цукру дістаємо з каструлі та відразу закатуємо.
  6. Потім банку перевертаємо, укутуємо чимось теплим і залишаємо на добу за кімнатної температури. Переносимо на зберігання у темне місце.

Як заморозити полуницю без цукру на зиму. Це один з найшвидших способів заготівлі ягід полуниці. Робимо це так. Ягоди промиваємо та обсушуємо (можна з хвостиками). Викладаємо їх у пакети та зав’язуємо. Важливо, щоб у пакетах не залишилося зайвого повітря. Поміщаємо у морозилку на зберігання. Можна також ягоди перед заморожуванням попередньо протерти в пюре. Потім викласти у зручний для заморожування посуд, накрити кришкою і поставити у морозилку.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-22 17:14:40