Пісні суші: рецепт на Великий піст 2024
Суші – це не просто їжа, це справжнє мистецтво, яке втілює в собі величезну кількість культурних, кулінарних і естетичних аспектів. Їхня історія налічує сотні років, і вони завжди були не тільки смачними, а й красивими.
Щоб урізноманітнити щоденне меню у Великий піст 2024, варто приготувати ситні та корисні пісні суші.
Як приготувати смачні пісні суші та список рекомендованих продуктів – читайте нижче.
Зараз дивляться
Рецепт пісних суші
Окрім запропонованих продуктів начинкою для пісних суші можуть бути: авокадо, манго, соєві боби, мариновані гриби (печериці або гливи), листя салату, рукола, смажений кунжут.
Інгредієнти:
- рис для суші або круглий – 2 склянки
- вода – 3 склянки (повні)
- рисовий оцет – 2 ст. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- листи норі – 6 шт.
Для начинки:
- огірки – 2 шт.
- тофу – 100 г
- печериці – 200 г
- солодкий перець червоного кольору – 1 шт.
- олія – для смаження
Для подавання:
- васабі, соєвий соус, маринований імбир, смажений кунжут – до смаку
Рецепт пісних суші покроково:
- Рис всипаємо у каструлю та ретельно промиваємо холодною водою (7-8 разів).
- Вливаємо у каструлю з рисом три склянки води і доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо рис до готовності (приблизно 15 хвилин).
- У теплому рисовому оцті розчиняємо цукор. Отриманою заправкою поливаємо рис і перемішуємо. Рис охолоджуємо.
- Огірки та солодкий перець промиваємо та нарізаємо вздовж на смужки.
- Промиті печериці нарізаємо пластинками. Тофу нарізаємо брусочками. Окремо смажимо тофу та печериці на олії до приємного кольору й охолоджуємо.
- На стіл викладаємо килимок для суші. Кладемо лист норі та рівномірно розподіляємо рис так, щоб край залишився порожнім (1-1,5 см).
- Викладаємо начинку: огірки, гриби, тофу та солодкий перець.
- Потім обережно, допомагаючи килимком та злегка притискаючи, згортаємо в рол. Так робимо усі пісні суші.
- Перед подаванням до столу розрізаємо пісні суші-роли вологим холодним ножем.
Подаємо пісні суші з васабі, соєвим соусом та маринованим імбиром. Нарізані роли можна посипати кунжутом. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 17:01:22