Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Перець фарширований сиром з часником і зеленню: рецепт у духовці

Перець фарширований сиром з часником і зеленню запечений у духовці – дуже смачна та ароматна сезонна страва. Варто приготувати найближчим часом!

Болгарський перець є одним із тих овочів, які створені для фарширування. Його форма ідеально підходить для заповнення начинками, а смак добре поєднується з багатьма інгредієнтами.

До того ж перець має приємний аромат, який лише підсилюється при запіканні у духовці.

Зараз дивляться

Перець фарширований сиром з часником і зеленню: рецепт

Цей рецепт стане справжньою знахідкою! Він простий у приготуванні, але просто неймовірний. Впевнені, що ваші рідні будуть в захваті від цієї страви.

Інгредієнти:

  • перець болгарський (великий) – 1 шт.
  • сир кисломолочний – 200 г
  • сир твердий – 50 г
  • часник – 1 зубок
  • паприка – 1/2 ч. л.
  • кріп нарізаний – 1-2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • сметана, йогурт чи майонез – 1 ст. л.
  • олія – для змащення форми

Використовуйте перці різних кольорів – червоні, жовті, зелені та помаранчеві. Це не лише покращить вигляд страви, але й додасть різноманітності смаків.

Перець фарширований сиром з часником і зеленню: рецепт у духовці покроково

  1. Перець миємо, розрізаємо навпіл залишаючи хвостик і видаляємо насіння. Твердий сир натираємо. Часник пропускаємо через прес.
  2. У глибокій мисці поєднуємо та гарно перемішуємо кисломолочний та твердий сир. Додайте нарізаний кріп, паприку, часник, соль та мелений перець. До начинки можна додати дрібно нарізані оливки, каперси чи в’ялені томати. Вони додадуть страві нових цікавих відтінків.
  3. Отриманою сирною масою фаршируємо половинки перцю. Намагаймося рівномірно розподілити начинку, щоб вона щільно заповнила весь об’єм.
  4. Перець фарширований сиром з часником і зеленню викладаємо у змащену олією форму.
  5. Накриваємо форму фольгою, щоб перці не пересихали та добре пропарились.
  6. Запікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С близько 25 хвилин. За 5 хвилин до закінчення запікання фольгу знімаємо.

Після запікання даємо страві трохи охолонути. Це дозволить начинці стати більш щільною, а перцям – легше нарізатися.

Перед подачею готові фаршировані перці можна полити соусом зі сметани, змішаної з кропом і часником.

Поради щодо приготування запеченого в духовці перцю фаршированого сиром:

  • Окрім кропу, підійде петрушка, кінза та базилік. Замість паприки можна використовувати суміш італійських трав, щоб надати страві середземноморського акценту.
  • Спробуйте експериментувати з різними видами сирів. Наприклад, додайте бринзу або фету. Ці сири мають виражений смак і добре поєднуються з овочами.
  • Додайте до начинки подрібнені горіхи чи насіння соняшника. Вони додадуть нового смаку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 16:11:09