Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Печінковий торт: рецепт смачної закуски


Печінковий торт – це неперевершена класична закуска, яка подобається навіть тим, хто не дуже любить страви з печінки.

Готують цю страву зазвичай на свята, бо це дуже апетитно, смачно й поживно.

Рецепт печінкового торта з морквою та цибулею і поради щодо заморожування коржів та начинки – читайте далі.

Печінковий торт – домашній рецепт

За цим рецептом у нас вийде великий апетитний печінковий торт вагою приблизно 1,800 кг. На бажання, в начинку можна додати нарізані пластинками смажені печериці або інші гриби до вашого смаку.

Інгредієнти:

Для печінкових коржів:

  • печінка (яловича або свиняча) – 800 г
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 5-6 ст. л.
  • яйця – 4 шт.
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Для начинки:

  • морква – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • майонез – 250 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія для смаження – 5-7 ст. л.

Для прикрашання:

  • яєчний жовток варений – 2 шт.
  • зелена цибуля, кріп або петрушка – до смаку

Рецепт печінкового торта без майонезу читайте тут.

Приготування:

  1. Печінку промиваємо, зачищаємо від плівок і нарізаємо.
  2. Почищену і нарізану маленькими кубиками цибулю з печінкою збиваємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Додаємо яйця, молоко, олію, сіль, перець і збиваємо блендером або добре перемішуємо.
  4. Потім поступово додаємо просіяне борошно. Маса повинна вийти густою.
  5. Смажимо печінкові коржі з обох боків на сковороді, змащуючи її перед смаженням кожного коржа невеликою кількістю олії. Час смаження одного коржа – близько 3 хвилин із кожного боку.
  6. Для начинки моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо. Смажимо овочі на олії до готовності, солимо та перчимо. Щоб печінковий торт вийшов менш жирним, обсмажені овочі можна викласти на друшляк, хай стече зайва олія.
  7. Овочеву начинку охолоджуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Трохи майонезу залишаємо для змащення виробу.
  8. Збираємо печінковий торт, перемащуючи коржі овочево-майонезною начинкою.
  9. Верх і боки торта змащуємо майонезом. Прикрашаємо тертим жовтком і нарізаною зеленню.
  10. Ставимо наш закусочний торт у холодильник на 2-5 годин.

Рецепт печінкового торта універсальний! Наприклад, готові печінкові коржі та начинку (без майонезу), можна перекласти в пакети та заморозити для подальшого використання. Перед приготуванням коржі та начинку треба повністю розморозити, а тоді додати спеції та майонез.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-15 10:58:00