Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Паста з часникових стрілок на зиму: рецепт приготування

Паста з часникових стрілок на зиму – проста у приготуванні універсальна приправа до багатьох страв.

Часникові стрілки не лише додають унікальний смак та аромат стравам, але й несуть безсумнівну користь.

Стрілки часнику мають антибактеріальні та протизапальні властивості. Вони допомагають боротися з інфекціями, зменшують запалення та сприяють загальному зміцненню імунної системи.

Однак їх сезон триває недовго, і щоб насолоджуватись цим продуктом і взимку, варто зробити пасту з часникових стрілок.

Ця ароматна паста стане чудовою добавкою до м’ясних, рибних страв, супів та гарнірів.

Як зробити пасту з стрілок часнику на зиму – швидкий рецепт та поради – читайте у матеріалі.

Паста з часникових стрілок на зиму: рецепт

З цією приправою також гарно поєднується базилік, орегано та кріп. Найкраща олія для приготування – оливкова чи кукурудзяна.

Інгредієнти:

  • часникові стрілки – 1 кг 200 г
  • олія – 180 мл
  • сіль – 2 ч. л.
  • суміш спецій (чорний перець, коріандр) – 0,5 ч. л.
  • перець чилі – дрібка

Приготування:

  1. Стрілки гарно промиваємо холодною водою. Відрізаємо жорсткі кінчити та бутони з квітками. Важливо залишити тільки м’які частини.
  2. Стрілки нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку чи збиваємо блендером.
  3. У отриману масу додаємо усі спеції, вливаємо олію та ще раз збиваємо. Якщо стрілки були перемелені на м’ясорубці, масу гарно перемішуємо дерев’яною ложкою.
  4. Викладаємо пасту з часникових стрілок у стерилізовані банки та накриваємо кришками.

Зберігаємо у холодильнику до 6-7 місяців.

Рецепт пасти з часникових стрілок на зиму маємо. Постає питання у які страви її додавати.

Використання пасти з часникових стрілок:

  • Змішайте пасту з часникових стрілок з оливковою олією і додайте до варених макаронних виробів. Страву можна також посипати пармезаном та свіжою зеленню.
  • Використовуйте пасту як основу для маринаду. Просто змішайте її з олією, соєвим соусом і спеціями. Замаринувати можна рибу та м’ясо.
  • Додавайте пасту з часнику в супи або рагу для насиченого смаку та аромату.
  • Паста з часникових стрілок чудово смакує на підсмаженому хлібі або тостах, особливо якщо попередньо змастити їх вершковим маслом чи м’яким сиром.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 18:03:17