Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Панакота: рецепт італійського десерту | Здоров’я

Класична панакота здатна вразити будь-якого гурмана. У перекладі з італійської назва означає варені вершки, адже готують десерт саме з них.

Рецепт панакоти, що тане на губах – у матеріалі Фактів ICTV.

Панакота: класичний рецепт італійського десерту

Солодке вершково-кремове желе нагадує морозиво, але традиційна панакота містить набагато менше калорій: у 100 г десерту лише 223 ккал.

Тож спробувати вишукану італійську страву можуть навіть ті, хто пильно стежить за фігурою. Отже, класичний рецепт передбачає наступні продукти.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 250 мл вершків ( 30% жирності)
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ч. л. желатину
  • 2 ст. л. холодної води

Рецепт панакоти – приготування покроково:

  1. Почніть зі змочування желатину згідно з інструкцією на пакуванні: висипте його у невелику глибоку посудину, залийте необхідною кількістю води та залиште набухати.
  2. Після того, як желатин збільшиться в об’ємі, добре прогрійте його на маленькому вогні, доки він повністю не розчиниться у воді. Цей етап дуже важливий для отримання однорідної консистенції панакоти.
  3. У міру того, як желатин розчиняється, змішайте молоко з вершками та поставте на плиту, щоб підігрітися. Не доводьте суміш до кипіння.
  4. Додайте цукор та ванільний екстракт до вершково-молочної суміші й ретельно перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.
  5. Тонким струменем налийте желатин у суміш вершків та молока. Щоб уникнути утворення грудочок, можна перед цим процідити желатинову суміш через дрібне ситечко.
  6. Розлийте масу у формочки та поставте в холодильник щонайменше на три-чотири год. повного застигання.
  7. Після того, як панакота застигне, її можна подавати зі свіжими фруктами, ягодами або соусом, солоною карамеллю чи розтопленим шоколадом.

Сирна панакота готується майже так само, тільки до вершково-молочної маси додають домашній сир.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-19 18:20:57