Україна і світ
Оселедець під шубою – рецепт та порядок шарів
Оселедець під шубою – один із улюблених традиційних салатів, вічний конкурент салату Мімоза. За традицією, салат готують частіше взимку. Приготування цієї страви – легке і доступне завдяки простим та бюджетним інгредієнтам, а насолоджуватися нею можна усе святкове застілля.
Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт приготування оселедця під шубою в домашніх умовах.
Оселедець під шубою: традиційний рецепт
Інгредієнти:
- Оселедець – 2 шт.
- Буряк (варений) – 4 шт.
- Картопля (варена) – 3 шт.
- Морква (варена) – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Яйце куряче (варене) – 5 шт.
- Майонез – до смаку
- Кріп – 1 гілочка
Порядок шарів у оселедці під шубою та покроковий рецепт:
- Оселедець перебрати на філе без шкіри та кісток. Нарізати невеликими кубиками.
- Дно салатника змастити майонезом. Усі шари змащувати майонезом.
- Перший шар: Викласти картоплю, натерту на великій тертці. Майонез.
- Другий шар: оселедець і дрібно нарізана ріпчаста цибуля. Майонез.
- Третій шар: терта на середній терці морква. Майонез.
- Четвертий шар: терті на середній терці три варених яйця. Майонез.
- П’ятий шар: тертий на середній тертці варений буряк. Майонез.
- Прикрасити салат можна окремо натертим яєчний білком, жовтком або зеленню. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos.com
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 11:04:00