Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Недозрілі зелені банани корисніші для здоров’я, ніж жовті — дієтолог

Сертифікована дієтологиня Дженніфер Волпол у коментарі популярному британському онлайн-виданню пояснила, що зелені банани насправді можуть бути кориснішими, ніж жовті.

– Вживання в їжу бананів певного ступеня стиглості може допомогти захистити ваше серце і кишечник. Банани багаті на калій, антиоксиданти та клітковину – все це корисно для нашого здоров’я, – зазначила експертка.

Підтримують мікробіом кишечника

За словами дієтологині, хоча стиглі банани солодші, недостиглі плоди містять пребіотичні волокна, які діють як їжа для кишкових бактерій, підтримуючи тим самим здоровий мікробіом і приносячи низку переваг для здоров’я.

– Це тому, що вони багаті резистентним крохмалем, типом пребіотичної клітковини, яка чинить опір травленню в тонкому кишечнику. Він досягає товстої кишки, де сприяє зростанню корисних бактерій, таких як біфідобактерії та лактобактерії, – каже фахівець.

Ефект пребіотиків

Дієтологиня зазначила, що здоровий кишковий мікробіом сприяє кращому травленню, засвоєнню поживних речовин і зміцненню імунної системи.

Зараз дивляться

Пребіотики, що містяться в недостиглих бананах, можуть допомогти підтримувати цей баланс, потенційно зменшуючи здуття живота, закрепи та дискомфорт у травленні.

– Дослідження показують, що здоровий мікробіом кишківника може відігравати важливу роль у запобіганні хронічним захворюванням, таким як хвороби серця та ожиріння, – каже експерт.

За словами дієтолога, включаючи незрілі банани у свій раціон, ви потенційно інвестуєте у своє довгострокове здоров’я.

Смузі та випічка

Однак варто зазначити, що деякі люди повідомляли про проблеми з травленням через вживання зелених бананів, включно з такими симптомами, як здуття живота, гази і запори.

Однак, за словами Дженніфер, є способи обійти цю проблему. Можна, наприклад, спробувати додати їх у смузі або використовувати у випічці, щоб надати їм природного солодкого смаку, або навіть запікати.

Користь калію

Ще одна користь бананів для здоров’я, як стиглих, так і незрілих, полягає в тому, що вони багаті на калій. Калій діє як природна противага натрію, допомагаючи регулювати кров’яний тиск.

Адекватний рівень калію також забезпечує правильне функціонування м’язів, знижуючи ризик судом і втоми та потенційно покращуючи фізичну працездатність, зазначила експертка.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-28 09:21:30