Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найкращі продукти для осені: лікар загальної практики про те, як зміцнити імунітет


Лікар загальної практики Дональд Грант назвав найкращі типи продуктів, які слід вживати восени та взимку, щоб підтримувати імунітет і уникати дефіциту поживних речовин.

Коренеплоди

Коренеплоди – чудове джерело клітковини, необхідної для травлення, регулювання роботи кишківника і зниження ризику інсульту та інших серцево-судинних захворювань.

Ці продукти також багаті вітамінами А і С, що забезпечують таку необхідну підтримку імунної системи в холодну пору року.

Зараз дивляться

Крім того, коренеплоди, такі як морква, картопля, пастернак і буряк, є сезонними осінніми овочами, а ріпа і селера — зимовими.

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини, лимони і грейпфрути, багаті на вітамін С – важливу поживну речовину для підтримки імунітету і вироблення колагену.
Крім того, вітамін С має безліч переваг і навіть може допомогти знизити артеріальний тиск і зменшити ризик серцевих захворювань.

Цільне зерно

На думку Гранта, цільне зерно має бути основною частиною раціону будь-якої людини цілий рік.

У цілісному зерні містяться такі поживні речовини, як вуглеводи, клітковина, залізо і магній, що робить їх обов’язковим вибором у холодну пору року для додаткової підтримки здоров’я.

Прикладами цільного зерна є пшениця, рис і кіноа.

Молочні продукти

Для отримання кальцію і білка восени і взимку молочні продукти є ідеальним варіантом. Кальцій життєво важливий для підтримання здоров’я кісток, а білок необхідний для відновлення і росту м’язів: від яєць до масла, молочні продукти можуть бути простим джерелом цих поживних речовин.

Лікар також зазначив, що деякі молочні продукти, такі як молоко, збагачене вітаміном D, забезпечує таку необхідну харчову добавку, коли сонця мало.

М’ясо та птиця

Грант наголосив на важливості включення м’яса і птиці в раціон у холодні місяці, підкресливши їхні суттєві поживні переваги.

– Обидва типи їжі є багатими джерелами білка і можуть забезпечити тривалу енергію протягом дня. Крім того, в м’ясних і птахівничих продуктах присутні такі ключові мінерали, як цинк і залізо, – зазначив медик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 14:35:19