Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Меню на Новий рік 2025: п’ять найкращих м’ясних страв для Зеленої Деревʼяної Змії


Для святкування Нового року 2025, символом якого є Зелена Дерев’яна Змія, виберіть м’ясні страви, що поєднують соковиті смаки, зелень і витонченість.

У добірці Фактів ICTV – найсмачніші м’ясні страви, які можна приготувати до Нового року 2025. Зеленій Деревʼяній Змії вони точно сподобаються! Зберігайте рецепти та діліться з рідними і друзями.

1. Домашній рулет з філе індички – рецепт мʼяса на Новий рік

М’ясо за цим рецептом стане відмінною холодною закускою, що сподобається рідним …і Зеленій змії.

Інгредієнти

  • філе індички – 1 кг
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • часник – 4 зубчики
  • морква – 2 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • кріп чи петрушка – до смаку
  • перець горошком – до смаку
  • французька гірчиця – 2 ч. л.
  • вода – 2,5 л
  • олія – для змащення форми

Приготування

  1. Філе індички ретельно промити. З одного боку зробити розріз уздовж усього філе.
  2. Потім філе посолити, поперчити й натерти французькою гірчицею. Зверху викласти нарізану моркву, солодкий перець, подрібнену зелень та часник.
  3. Щільно скрутити рулет, загорнути у фольгу, а потім у харчову плівку. Залишити у холодильнику на ніч.
  4. Помістити рулет у форму для запікання, попередньо змащену олією. Запікати у духовці за 180 градусів близько 50 хвилин.
  5. Рулет охолодити, нарізати тонкими скибочками, подавати з гірчицею, хріном чи улюбленими соусами.

2. Холодець із курки – рецепт мʼяса на Новий рік 2025

Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • курка без шкіри – половинка
  • ніжки курки  – 700 г
  • шийки індички – 2 шт.
  • цибуля та морква – по 1 шт.
  • перець горошком – 10-15 шт.
  • лавровий лист– 1 шт.
  • вода – 2,5 л
  • спеції і сіль, варена морква, свіжа зелень – до смаку

Приготування

  1. Ніжки очищаємо від шкірки, прибираємо нижню частину.
  2. Промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, засипаємо перець і кладемо лавровий лист, солимо, зменшуємо вогонь до мінімуму та тушкуємо 4 години.
  3. Якщо м’ясо готуватиметься у мультиварці, виставляємо таймер на  півтори години, потім додаємо моркву та викладаємо м’ясо.
  4. Перед тим як розливати бульйон у порційний посуд, зберіть жир і додайте пропущений через прес часник.
  5. Прикрашаємо холодець кружальцями моркви та гілочками свіжої зелені.

3. Рулет з фаршу – рецепт мʼяса на Новий рік

Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Фарш курячий – 1 кг
  • яйце – 1 шт.
  • куркума – 0,5 ч. л.
  • сіль, сухий часник і приправи до м’яса – по 1 ч. л.
  • листки норі – 3 шт.
  • варена морква – 1-2 шт.
  • спеції і сіль – до смаку

Для змащування рулету:

  • яйце – 1 шт.
  • насіння кунжуту – до смаку

Приготування

  1. Фарш, яйце, приправи, часник, сіль і перець добре вимішуємо.
  2. Розкладаємо фарш на пергамент, викладаємо листки норі, на край рулету кладемо натерту моркву.
  3. Щільно скручуємо рулет, а потім загортаємо у фольгу.
  4. Ставимо на деко та запікаємо протягом 30 хвилин у розігрітій духовці за 180°С.
  5. Витягаємо, знімаємо фольгу й пергамент, змащуємо рулет збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
  6. Знову ставимо у духовку на 15 хвилин.
  7. Готовий рулет охолоджуємо, нарізаємо та подаємо до святкового столу 2024.

4. Запечена бараняча нога – рецепт мʼяса на Новий рік

Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • бараняча (ягняча) нога – 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець, розмарин або прованські трави – до смаку
  • часник – 4-5 зубчиків
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування

  1. Зачищаємо м’ясо від плівки.
  2. Вичавлюємо або тремо на дрібній тертушці часник.
  3. Готуємо маринад. Розмарин або суміш прованських трав слід змішати з часником, сіллю, перцем і оливковою олією.
  4. Добре масажуємо маринадом ягнячу ногу з усіх боків.
  5. Загортаємо ногу в кілька шарів фольги та залишаємо на 8-10 годин у холодильнику.
  6. За годину до запікання дістаємо м’ясо.
  7. Розігріваємо духовку до 200°С. Час запікання залежатиме від ваги, один кг м’яса потребує однієї години, тоді нога – десь 2-2,5 години. Загалом приготування баранини займає приблизно 3-3,5 години. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
  8. Перевірте готовність м‘яса ножем, у місці розрізу має з‘явитися прозорий сік.
  9. На бажання можете зняти фольгу і підрум‘янити страву ще 10 хвилин.
  10. Подавайте з гарніром – запеченими овочами та зеленим салатом із помідорами.

Цей рецепт узагалі ідеальний для Зеленого Дракона.

5. Кролик з часником у томатному соку – рецепт мʼяса на Новий рік 2025

Фото: Depositphotos

Інгрідієнти

  • кролик – 1 шт.
  • томатний сік – 1 л
  • часник – 1 голівка
  • сіль, перець, розмарин, прованські трави – до смаку

Приготування

  1. Порізати кролика на порції та вимочити в холодній воді кілька годин.
  2. Злити воду, викласти на паперовий рушник, щоби позбутися зайвої вологи.
  3. Посолити, поперчити, додати прованські трави та перемішати.
  4. Викласти м‘ясо в рукав для запікання, додати зубчики часнику та влити томатний сік.
  5. Покласти в розігріту до 180°С духовку і запікати до готовності, час від часу прокручуючи рукав. Час приготування залежатиме від ваги й віку кролятини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Смачного Нового року 2024 і сімейного затишку!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-22 11:49:00