Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маринад для шинки в духовці: три найсмачніші варіанти

Смачний маринад для шинки в духовці можна приготувати в домашніх умовах та запекти цю смакоту в духовці у фользі чи без неї.

Отже, нижче читайте прості та доступні рецепти маринадів для м’яса запеченого в духовці на будь-який смак. А саме: готуємо легко і швидко мокрий та сухий маринад для шинки в духовці, а також універсальний швидкий маринад для шинки.

Який би рецепт ви не вибрали б, шинка запечена у духовці вийде мʼяка та апетитна.

Мокрий маринад для шинки в духовці

За цим рецептом також можна замаринувати яловичину та попередньо вимочену дичину.

Інгредієнти для маринаду на 1 кг свинини:

  • вода – 400 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • кмин – 1 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець горошком духмяний та чорний – по 5 шт.
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • перець чилі мелений – дрібка
  • олія для змащення м’яса після маринування – 1 ст. л.

Рецепт мокрого маринаду для шинки:

  1. У каструлю викладаємо усі вищеперераховані спеції, сіль та цукор.
  2. Вливаємо до них воду і доводимо її до кипіння. Маринад повністю охолоджуємо.
  3. Шмат м’яса викладаємо у зручний скляний або емальований посуд.
  4. Свинину заливаємо маринадом. Накриваємо посуд кришкою або загортаємо у харчову плівку.
  5. Поміщаємо шинку маринуватися у холодильник на 3 доби. За цей час м’ясо бажано 3 рази дістати з холодильника, трішки ще
  6. наколоти ножем і перевернути на інший бік.
  7. Дістаємо замариновану свинину з маринаду, обсушуємо і злегка змащуємо олією.
  8. Запікаємо у духовці за 190 °С близько 1 години 20 хвилин.

Швидкий маринад для шинки: універсальний рецепт

Цей маринад також підійде для маринування молодої телятини та індички.

Інгредієнти:

  • шмат свинини – 1 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • приправа для м’яса (без солі) – 2 ст. л.
  • часник – 2-3 зубки
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Як приготувати швидкий маринад для шинки:

  1. М’ясо промиваємо, обсушуємо, викладаємо у миску, поливаємо соком лимона і гарно натираємо його їм. Потім злегка наколюємо гострим ножем.
  2. Усі спеції поєднуємо та перемішуємо.
  3. Отриманою сумішшю спецій натираємо м’ясо. Потім натираємо пропущеним через прес часником.
  4. Викладаємо шмат м’яса у фольгу, змащуємо з обох боків олією. Фольгу загортаємо. Залишаємо за кімнатної температури на 2 години.
  5. Запікаємо у духовці за 200 °С 40 хвилин. Потім фольгу розгортаємо і запікаємо ще близько 30 хвилин.

Сухий маринад для шинки в духовці: класичний рецепт

Приготувати шинку можна у фользі або рукаві для запікання.

Інгредієнти:

  • свиний окіст – 2 кг
  • сіль – 2 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • мускатний горіх – 1 ч. л.
  • гранульований часник – 1 ч. л.
  • базилік – 0,5 ч. л.
  • коріандр мелений – 0,5 ч. л.

Як робити сухий маринад для шинки:

  1. Шмат свинини промити, гарно натерти сіллю і залишити на 2 години за кімнатної температури.
  2. Усі спеції поєднати та гарно перемішати.
  3. Отриманою сумішшю спецій натерти шмат м’яса, загорнути в харчову плівку і помістити у холодильник. Час маринування м’яса для шинки – від 6 годин.
  4. Потім шинку викласти у змащену олією форму і запікати у духовці, скропивши розтопленим жиром чи олією до готовности. Зазвичай шинку вагою 2 кг запікають за 190 °С близько 2 годин 30 хвилин.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-02 14:25:54