Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мафіни: рецепт приготування покроково | Здоров’я

Однією з найбільших переваг рецепта мафінів є легкість приготування. Рецепт не вимагає великої кількості складників, а сам процес випічки займає мінімум часу та зусиль. Це робить мафіни ідеальним вибором для тих, хто цінує швидкість та смачність.

Яка різниця між мафінами, кексами, капкейками

Мафіни, в порівнянні з кексами мають більш пористу, повітряну та м’яку текстуру. В той час як кекси більш густу та цільну.

Випечені капкейки дуже схожі на мафіни та завжди вкриті кремом або глазур’ю. Тісто для мафінів та капкейків збивають не так інтенсивно, як при приготуванні кексів.

Зараз дивляться

Як приготувати мафіни

Готуємо мафіни за класичним рецептом. За бажанням в тісто можна додавати горіхи, сухофрукти, цукати та ягоди до смаку.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 220 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 200 мл

Мафіни рецепт приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
  2. Борошно змішуємо з цукром, ванільним цукром, розпушувачем та сіллю.
  3. Яйця перемішуємо з молоком.
  4. До борошняної суміші вливаємо вершкове масло та збиті з молоком яйця.
  5. Отриману масу перемішуємо. Збивати не можна!
  6. У формочки для випікання викладаємо паперові формочки і виливаємо тісто.
  7. Поміщаємо у духовку і випікаємо за 190 °С близько 20 хвилин. Час випікання залежить від розміру
  8. формочок.
  9. Готову випічку охолоджуємо, прикрашаємо і насолоджуємося смаком та ароматом.

Як приготувати мафіни ми вже знаємо. Отже, не соромимося експериментувати з інгредієнтами й нумо створювати свої власні кондитерські шедеври. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-29 15:00:36