Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зажарка на зиму: як приготувати та заморозити

Засмажка на зиму – заготовка універсальна та швидка у приготуванні. Вона ідеально підходить для приготування супів, борщів, рагу, підливок, тушкованих та запечених страв та соусів. Додавайте її в страви безпосередньо з морозилки, не розморожуючи.

Заздалегідь підготовлена засмажка значно спрощує процес приготування страв, економить час та зберігає натуральний смак і користь овочів. Спробуйте цей метод і насолоджуйтесь ароматними та смачними стравами всю зиму!

Рецепт засмажки на зиму та інгредієнти, які можна додавати при приготуванні – читайте нижче.

Засмажка на зиму: рецепт

У засмажку на зиму з моркви та цибулі, за 1-2 хвилини до закінчення смаження, можна додати також томатну пасту та зелень (кріп чи петрушку). На рекомендовану кількість інгредієнтів достатньо буде 2-3 ст. л. томатної пасти на 3-4 ст. л. нарізаної зелені. Зі спецій можна додати гранульований часник, коріандр і чебрець.

Інгредієнти:

  • морква – 1,5 кг
  • цибуля – 1,5 кг
  • олія – 200 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • перець мелений чорний – 1 ч. л.
  • перець чилі мелений – дрібка

Приготування:

  1. Овочі чистимо та миємо.
  2. Цибулю нарізаємо кубиками або півкільцями.
  3. Моркву натираємо на звичайній середній тертці, але буде яскравіше та апетитніше, якщо натерти її на тертці для корейської моркви.
  4. У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо овочі та смажимо, періодично перемішуючи, до напівготовності. Час приготування – близько 10 хвилин.
  5. За 2-3 хвилини до закінчення смаження овочі солимо та перчимо. Знімаємо сковороду з засмажкою з вогню та охолоджуємо.
  6. Потім розподіляємо овочеву засмажку на зручні для вас порції, перекладаємо у будь-яку тару (невеликі пластикові контейнері, пакети з застібкою чи стаканчики). Зберігаємо засмажку на зиму в морозилці. При заморожуванні у пакетах, щоб уникнути утворення льоду, необхідно випустити повітря.

На тарі для зберігання бажано зазначити дату приготування. Рекомендований термін зберігання засмажки з овочів – близько 6 місяців.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-17 16:00:42