Лімончело: рецепт приготування італійського лікеру
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/02/limonchelo-retsept-780x470.jpg)
Поговорімо про лімончело – один із найбільш сонячних італійських напоїв, який перетворить будь-яке святкування на щось особливе та яскраве.
Це ароматний міцний лікер, який виготовляють з цедри лимона, спирту та цукрового сиропу. Навіть коли тільки но відкорковується пляшка, вже відчувається запах цитрусових. Він просто неймовірний!
Виробляють лімончело в південній Італії, а ціна в Україні – зависока. То чому б нам його не спробувати приготувати дома?
Зараз дивляться
Отже, ділимося не складним та швидким рецептом домашнього лімончело.
Лімончело – рецепт італійського лікеру в домашніх умовах
Зберігаємо домашній лікер в темному, бажано прохолодному місці до 3 років.
Інгредієнти:
- лимони (великі) – 5 шт.
- горілка (якісна) – 500 мл
- цукор – 370 г
- вода – 350 мл
Приготування:
- Лимони гарно промиваємо та обсушуємо. Акуратно знімаємо з лимонів цедру.
- У чисту та сухі літрову скляну банку викладаємо цедру лимонів і заливаємо горілкою.
- Банку щільно закриваємо кришкою і поміщаємо в темне місце на 7 днів. Щодня банку з настоянкою необхідно збовтувати.
- Через тиждень проціджуємо настоянку через два-три шари марлі. Переливаємо її в літрову банку і додаємо охолоджений цукровий сироп.
- Для цукрового сиропу в каструльку всипаємо цукор і вливаємо воду. Доводимо до закипання і готуємо, помішуючи, близько 5-7 хвилин.
- Банку з лімончело закриваємо кришкою і поміщаємо на 5 днів у холодильник.
Як пити лімончело та з чим подати
- Лікер можна вживати у чистому вигляді гарно охолодженим або з додаванням кубиків льоду. До речі, в деяких регіонах Італії перед вживанням лімончело охолоджують навіть чарки.
- П’ють його маленькими ковтками. А щоб відчути після смак напою, варто затримати його на кілька секунд у роті.
- Подають лімончело, враховуючи його солодкість, після вживання їжі до десертів або й просто, без них.
- Він також чудово поєднується з газованою водою або використовується як основа для коктейлів.
- Ще лімончело прекрасно поєднується з джином або текілою, додаючи освіжаючий і цитрусовий смак.
Отже, як бачимо, рецепт Лімончело зовсім не складний. Варто приготувати!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 11:56:05