Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Лімончело: рецепт приготування італійського лікеру

Поговорімо про лімончело – один із найбільш сонячних італійських напоїв, який перетворить будь-яке святкування на щось особливе та яскраве.

Це ароматний міцний лікер, який виготовляють з цедри лимона, спирту та цукрового сиропу. Навіть коли тільки но відкорковується пляшка, вже відчувається запах цитрусових. Він просто неймовірний!

Виробляють лімончело в південній Італії, а ціна в Україні – зависока. То чому б нам його не спробувати приготувати дома?

Зараз дивляться

Отже, ділимося не складним та швидким рецептом домашнього лімончело.

Лімончело – рецепт італійського лікеру в домашніх умовах

Зберігаємо домашній лікер в темному, бажано прохолодному місці до 3 років.

Інгредієнти:

  • лимони (великі) – 5 шт.
  • горілка (якісна) – 500 мл
  • цукор – 370 г
  • вода – 350 мл

Приготування:

  1. Лимони гарно промиваємо та обсушуємо. Акуратно знімаємо з лимонів цедру.
  2. У чисту та сухі літрову скляну банку викладаємо цедру лимонів і заливаємо горілкою.
  3. Банку щільно закриваємо кришкою і поміщаємо в темне місце на 7 днів. Щодня банку з настоянкою необхідно збовтувати.
  4. Через тиждень проціджуємо настоянку через два-три шари марлі. Переливаємо її в літрову банку і додаємо охолоджений цукровий сироп.
  5. Для цукрового сиропу в каструльку всипаємо цукор і вливаємо воду. Доводимо до закипання і готуємо, помішуючи, близько 5-7 хвилин.
  6. Банку з лімончело закриваємо кришкою і поміщаємо на 5 днів у холодильник.

Як пити лімончело та з чим подати

  • Лікер можна вживати у чистому вигляді гарно охолодженим або з додаванням кубиків льоду. До речі, в деяких регіонах Італії перед вживанням лімончело охолоджують навіть чарки.
  • П’ють його маленькими ковтками. А щоб відчути після смак напою, варто затримати його на кілька секунд у роті.
  • Подають лімончело, враховуючи його солодкість, після вживання їжі до десертів або й просто, без них.
  • Він також чудово поєднується з газованою водою або використовується як основа для коктейлів.
  • Ще лімончело прекрасно поєднується з джином або текілою, додаючи освіжаючий і цитрусовий смак.

Отже, як бачимо, рецепт Лімончело зовсім не складний. Варто приготувати!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 11:56:05