Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Лечо з перцю на зиму: як приготувати в домашніх умовах

Лечо з перцю на зиму – це така смачна заготівля, що варто робити одразу дві порції!

Ця заготівля поєднує солодкуватий смак перцю, яскравий аромат помідорів та пікантні нотки часнику. Крім того, запропонований нами рецепт лечо з перцю на зиму настільки вивірений, що не варто фантазувати. Просто треба брати й готувати!

Отже, як зробити лечо з перцю та помідорів на зиму – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

А ви знали, що лечо – це традиційна страва угорської кухні. Угорські господині використовують для лечо не тільки перець, а й інші овочі, такі як баклажани та кабачки.

Лечо з перцю на зиму: рецепт

Закуска буде виглядати дуже апетитно, якщо окрім червоного, взяти також жовтий та зелений перець.

Інгредієнти на 6 літрових банок:

  • болгарський перець (соковитий та м’ясистий) – 5 кг
  • помідори (бажано Чумак) – 2 кг 200 г
  • часник – 150 г
  • олія – 1 склянка (250 мл)
  • цукор – 1 склянка
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • оцет – 1/2 склянки
  • лавровий лист сіль – 3 шт.
  • горошини духмяного перцю – 7-10 шт.

Приготування:

  1. Помідори вимити та перекрутити на м’ясорубці чи на соковидавлювачі. Пюре з помідорів перетерти через сито в емальовану каструлю. Нам треба, щоб вийшло 2 л томатного соку.
  2. Часник почистити та пропустити через прес. М’якоть болгарського перцю нарізати смужками.
  3. Каструлю з томатним пюре помістити на вогонь та, іноді помішуючи, довести до кипіння. Додати цукор, сіль, олію, лавровий лист, горошини перцю та проварити 5 хвилин.
  4. Викласти у киплячий томатний сік болгарський перець. Усе довести до кипіння та проварити 12 хвилин. За декілька хвилин до закінчення приготування влити оцет та додати часник, перемішати.
  5. У стерилізовані банки викласти перець і полити його томатною заливкою. Відразу закатати стерилізованими кришками.
  6. Банки з лечо з перцю на зиму перевернути догори дном, вкутати ковдрою і залишити на добу для охолодження.

Лечо можна використовувати як самостійну страву або додавати до різних гарнірів, м’яса, риби чи каш. Також воно чудово підходить для приготування соусів і рагу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 15:40:07