Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Крем-брюле: рецепт приготування в домашніх умовах

Крем-брюле – це символ розкоші та витонченості у світі десертів. На вигляд він неперевершений, але рецепт крем-брюле не складний, а тому його легко і просто можна приготувати в домашніх умовах.

Хоча точне походження рецепта десерту крем-брюле залишається предметом сперечань серед гастрономічних істориків, його поява, ймовірно, все-таки пов’язана з французькою кухнею.

Класичний рецепт крем-брюле дуже простий і вимагає мінімальної кількості інгредієнтів: вершків, яєчних жовтків, цукру та ванілі. Але й можуть використовуватися й інші складники, наприклад цедра лимона чи апельсина.

Десерт крем-брюле: рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти на 3 порції:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 230 г
  • вершки 33% жирності – 500 мл
  • ваніль – дрібка
  • вода – 30 мл +цукор 2 ст. л.
  • спирт – 40 мл
  • цукор тростинний – 1 ст. л.

Як приготувати крем-брюле:

  1. Вершки вливаємо у зручну ємність, ставимо на водяну баню і нагріваємо, але до кипіння не доводимо. Наприкінці додаємо дрібку ванілі.
  2. У невелику каструльку всипаємо цукор (230 г), вливаємо воду та готуємо карамель. Перевіряємо готовність, капнувши трішки карамелі у холодну воду. Повинна утворитися кулька приємного бурштинового кольору.
  3. Потім поступово, постійно помішуючи, вливаємо гарячі вершки в карамель та розчинюємо їх у ній.
  4. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з 2 ст. л. цукру. Ретельно збивати не треба!
  5. Тепер поступово, постійно перемішуючи, по 3-4 ст. л. вводимо в жовтки вершки з карамеллю.
  6. Отриману рідину розливаємо, через ситечко, у порційні керамічні формочки.
  7. Запікаємо крем-брюле в духовці за 130-140 °С близько 40 хвилин. Десерт охолоджуємо і поміщаємо у холодильник на 4-5 годин.
  8. Крем-брюле посипаємо цукром (бажаного тростинним) та трішки поливаємо спиртом. За допомогою пальника робимо апетитну скоринку. Смачного!

Крем-брюле можна подавати як самостійний десерт або в поєднанні з фруктами та ягодами. Важливо також враховувати, що цей десерт краще подавати одразу після карамелізації цукру, щоб зберегти хрустку верхівку десерту.

Секрети смаку крем-брюле:

  • Для найкращого смаку обирайте якісну ваніль або використовуйте ванільний екстракт.
  • Переконайтеся, що молоко або вершки не нагріваються до кипіння, а жовтки не згущуються під час змішування.
  • Карамелізація цукру повинна бути рівномірною, без перегріву, щоб уникнути гіркоти.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 13:50:55