Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ковтун став четвертим у фіналі особистого багатоборства на Олімпіаді-2024

Український гімнаст Ілля Ковтун показав четвертий результат у фіналі особистого багатоборства на Олімпіаді-2024. За медалі особистого багатоборства змагався також Олег Верняєв, який став восьмим.

У цій дисципліні спортсмени мали виступити на шести снарядах. Загалом до фіналу відібралися 24 атлети.

Ковтун та Верняєв: як виступили на Олімпіаді-2024

Чемпіоном олімпійських ігор в особистому багатоборстві став японець Ока Сінносуке, який випередив на п’єдесталі двох представників Китаю — Чжана Бохена і Сяо Жотена.

Зараз дивляться

Ілля Ковтун відстав від Жотена на 0,200 балів. Українець набрав за виступи на шести снарядах 86.165 балів. А ось олімпійський чемпіон Токіо Дайкі Гашимото завершив змагання лише на шостій позицій.

Виступи українці розпочали вправами на коні. Верняєв отримав 14.833 бала, а Ковтун – 14.633 бала. У вправах на кільцях обидва наші гімнасти показали результат у менше, як 14 балів. В опорному стрибку Верняєв отримав 14.400 бала, а Ковтун – 14.266.

Найрезультативнішими для українців стали вправи на паралельних брусах: Ковтун завершив виступи з доробком у 15.400 бала та став найкращим гімнастом у дисципліні, а Верняєв показав результат на 0.4 бала нижче ніж в Іллі.

Після чотирьох ротацій Верняєв і Ковтун лідирували в загальному заліку — посідали перше і друге місця відповідно. Втім після виступів на перекладині українці вибули з віртуальної таблиці призерів. Верняєва оцінили за виступи на перекладині лише на 12.700 бала. Ковтун отримав від суддів 13.833 бала.

У вільних вправах Ковтун показав 14.700 бала, що дозволило йому фінішувати четвертим із сумарними 86.165 балами. Олег Верняєв завершив виступи з 13.933 бала у вільних вправах і посів восьме місце в заліку багатоборства.

Для обох гімнастів виступи на Олімпіаді ще не завершені. Вони ще поборються за медалі Парижа на окремих снарядах: обоє виступлять у вправах на паралельних брусах.

Також Ковтун побореться за медалі у вільних вправах, а Верняєв у вправах на коні. Ще двоє наших гімнастів Назар Чепурний та Ігор Радівілов змагатимуться в опорному стрибку.

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 21:58:31