Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Компот з аличі на зиму: рецепт приготування

Сьогодні будемо готувати простий у приготуванні та неймовірно ароматний компот з аличі на зиму.

Звісно, його можна приготувати виключно з червоної або жовтої аличі, або зробити мікс двох видів аличі. Але вийде набагато смачніше, якщо додати до нього інші ягоди та фрукти.

Отже, якщо маєте аличу, приготуйте цей напій обов’язково. Зимою все знадобиться! Нижче читайте як зробити компот з аличі на зиму за перевіреним часом та досвідченою господинею рецептом.

Зараз дивляться

Поради:

  • Для отримання більш насиченого смаку можна додати кілька гілочок м’яти чи декілька дрібок меленої кориці.
  • Якщо вам до вподоби експериментувати, замініть частину цукру на мед або додайте ванільний цукор.
  • Для тих людей, хто не вживає цукор, компот можна приготувати з фруктозою, зменшивши її кількість. Якщо на трилітрову банку беремо 250 г цукру, фруктози треба буде не більше 100-130 г.

Компот з аличі на зиму: рецепт

Якщо ви готуєте напій виключно з аличі, на кожну банку додавайте обов’язково 1/3 ч. л. лимонної кислоти. Обирайте аличу, яка вже добре визріла, але залишається міцною та пружною.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • алича – 400 г
  • ягоди (будь-які, наприклад порічка чи малина) – 250 г
  • яблуко велике – 1 шт.
  • цукор – 250 г
  • вода – опційно

Рецепт компоту з аличі покроково:

  1. Банки гарно миємо з содою та стерилізуємо зручним вам способом. Наприклад, у духовці близько 15 хвилин за 150 °C.
  2. Аличу, інші ягоди та яблуко миємо. Яблуко нарізаємо, попередньо видаливши серцевину. Все викладаємо у банки. Банка повинна бути наповнена підготовленими ягодами та фруктами приблизно на 3/4 частини.
  3. Воду доводимо до кипіння. Всипаємо у кожну банку цукор і відразу заливаємо окропом до самого верху.
  4. Банки закатуємо стерилізованими кришками. Кладемо їх на стіл застелений рушником і злегка катаємо їх по столу, щоб розійшовся цукор.
  5. Потім їх перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Компот з аличі на зиму швидкий у приготуванні та насичений напій, який стане справжнім хітом на зимовому столі. Смачної зими!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 11:43:08