Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли цвітуть півонії в Україні: сезон цвітіння весною 2024

Півонії – ще одні квіти, які тішать наше око своїм цвітінням і запахом навесні, а тому на період, коли ними можна помилуватися в живій природі, чекає багато охочих. У наш час півонії можна купити в будь-який період року, проте куди приємніше, коли ці прекрасні квіти розпускаються в палісадниках і ботанічних садах.

Коли цвітуть півонії в Україні

Питання, коли цвітуть півонії, цікавить шанувальників цих квітів. Адже період їхнього цвітіння не довгий, а тому хочеться встигнути помилуватися красою.

Так, період цвітіння півоній залежить від різних чинників, наприклад, таких, як їхній сорт і погодні умови. У середньому сезон цвітіння півоній починається в середині травня-червня. Однак у деяких містах Закарпаття 2024 року вже розпустилися ці квіти, оскільки весна прийшла раніше.

Зараз дивляться

У більшості Україні сезон цвітіння півоній все ж припадає на кінець травня-початок червня. Загалом, у кожному місті потрібно дивитися окремо, враховуючи погодні умови.

Зазвичай півонії цвітуть від двох до трьох тижнів, залежить від температури повітря, їхнього поливу та сонячних променів. А тому будьте уважні, щоб не пропустити сезон цвітіння півоній і встигнути помилуватися ними.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-15 18:10:19