Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Капрезе: рецепт салату покроково | Здоров’я

Класичний рецепт капрезе містить лише три основних інгредієнти: помідори, моцарелу та базилік. Колір цих продуктів символізує прапор Італії.

Завдяки цьому відомий у всьому світі салат став однією з національних італійських страв. Як його можна приготувати вдома, ви дізнаєтесь у матеріалі Факти ICTV.

Капрезе: рецепт приготування салату

Для традиційного варіанту салату потрібна моцарела з молока чорних буйволиць. А найкращим сортом помідорів для капрезе вважають чері або волове серце. Отже, покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2-3 стиглі помідори
  • 150 г сира моцарела
  • кілька листочків зеленого базиліку
  • 20 г оливкової олії першого холодного віджиму
  • 3-4 краплі бальзамічного оцту
  • сіль, свіжомелений чорний перець – до смаку

Приготування:

  1. Добре помийте помідори та базилік. Потім висушіть їх рушником або паперовою серветкою.
  2. Розріжте помідори кружальцями (приблизно 0,5 см), а потім покладіть їх на велику плоску тарілку.
  3. Наріжте моцарелу тонкими шматочками та викладіть між помідорами.
  4. Розкладіть листочки базиліку.
  5. Посоліть і поперчіть салат капрезе, а потім полийте оливковою олією. Додайте бальзамічного оцту.

От і все! Класичний італійський салат капрезе готовий. Насолоджуйтеся його неперевершеним смаком і ароматом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-19 20:20:05