Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Інтервальне харчування впливає на роботу мозку та мікробіом кишківника – дослідження

Вчені з Китаю з’ясували, як інтервальне голодування (IER) впливає на роботу мозку та мікробіом кишківника.

IER передбачає чергування днів відносного голодування та нормального харчування.

Дослідження інтервального голодування

Дослідники спостерігали за 25 учасниками із ожиріннями, які практикували IER. Вчені в цей час вивчали вплив системи харчування на мікробіом та мозкову активність.

Зараз дивляться

Вчені використовували метагеноміку зразків випорожнень, вимірювання крові та функціональну магнітно-резонансну томографію (фМРТ).

Вплив на організм інтервального голодування

Згідно результатів, спостерігається динаміка змін в мікробіомі кишківника та активності ділянок мозку, пов’язаних з апетитом та залежністю, під час і після втрати ваги.

Учасники не лише втратили вагу та зменшили рівень жиру. У них також прослідковувались кращі показники у хворобах, пов’язаних з ожирінням (наприклад, гіпертонія чи дисфункція печінки).

Дослідження довело, що є чіткий взаємозв’язок між втратою ваги, мікробіомою кишківника та активністю мозку.

Джерело: Frontiersin

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-21 15:51:40