Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 26 листопада 2023

В Росії помітили приблизно два десятки дронів, які летіли на Москву, а у Челябінському загорівся завод, де могли окрім сільськогосподарської техніки виробляти ще й військову. Україну накрила снігова негода, в Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях завірюха створила чимало проблем.

Дайджест новин в Україні та світі за 26 листопада 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Просування окупантів в районі Авдіївки

В Інституті вивчення війни заявили, що геолокаційні кадри, опубліковані 24 листопада, вказують на те, що окупанти просунулися на північ від Красногорівки (7 км на північний захід від Авдіївки).

Зараз дивляться

В Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили російські наземні атаки на схід і південь від Новокалинового, а також поблизу Новобахмутівки (13 км на північний схід від Авдіївки), Степового, Авдіївки, Північного (6 км на захід від Авдіївки) і Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська знизили інтенсивність авіаударів та зменшили кількість бронетехніки на Авдіївському напрямку, але вони все ще проводять піхотні атаки.

Атака дронів в Росії

Вночі 26 листопада у Росії заявили про спробу масованої атаки безпілотниками. Йдеться приблизно про два десятки дронів, які летіли на Москву. Певну кількість нібито збили у Підмосков’ї, у Брянській, Тульській і Калузькій областях.

Джерела у розвідці повідомили, що удар підготувала ГУР і це було відповіддю на безпрецедентну атаку Шахедів на Київ напередодні.

Заява Наєва про загрозу з півночі

Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв заявив, що Росія може спробувати відкрити ще один фронт, тому для України західна підтримка є дуже важливою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Якщо Росія продовжить нарощувати виробництво зброї і технологічно вдосконалюватися за допомогою своїх союзників, війна може знову поширитися за межі Сходу і Півдня. Ми готуємося до цього. Ми будуємо оборонні споруди, ставимо міни, тренуємо наші війська, – сказав він.

Командувач додав, що скорочення допомоги від союзників дійсно вдарить по обороноздатності України.

Пожежа в РФ

Потужний вибух прогримів на Челябінському тракторному заводі.

На підприємстві начебто вибухнув трансформатор. Також відомо, що на заводі, крім виробництва сільськогосподарської техніки, могли ремонтувати військову.

Негода на Одещині та в інших областях

У ніч проти 26 листопада Одеську область накрила снігова завірюха. Там замело усі траси, що ведуть до обласного центру.

Так, трасу М-15 Одеса-Рені повністю перекрили для всіх видів транспорту через негоду. Також введено обмеження в русі для великовантажних транспортних засобів на автодорозі М-05 Київ – Одеса.

Крім того, через негоду у декількох населених пунктах сталися аварії. Так, біля села Красна Коса перекинувся вантажний автомобіль з зерном. А біля села Новокам’янка Ізмаїльського району пасажирський автобус Варна – Київ з 22 пасажирами з’їхав у кювет.

Фото: Нацполіція

Крім того, в області спостерігаються великі затори. Також школи на Одещині перейшли на дистанційний формат.

Також сніжить і у Миколаївській та Кіровоградській областях. У Кіровоградській області на трасі Н-24 рятувальники допомогають вантажівкам здолати підйом, аби розблокувати шлях іншим автівкам.

В очікуванні негоди у Київській області, школи в понеділок, 27 листопада, працюватимуть у дистанційному режимі.

Ситуація у Польщі

Наразі понад 2000 транспортних засобів очікують на трьох заблокованих польськими перевізниками пунктах пропуску.

За добу через Дорогуськ – Ягодин на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. Водночас через блокаду цей пункт пропуску перетинає кілька десятків вантажівок на добу.

Продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску Корчова – Краківець та Рава-Руська – Гребенне.

– Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку становитиме 700 та 600 транспортних засобів відповідно, – повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-26 21:10:27