Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 11 грудня 2023

Фото: Факти ICTV

Російські війська намагалися атакувати Київ, Миколаївську область, інші регіони України. За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі та на світанку окупанти випустили по Україні 18 дронів і вісім ракет, які вдалося успішно знищити. Проте по Херсону все ж завдали ударів.

Сили оборони України намагаються взяти ініціативу під час запеклих бойових дій на фронті на Авдіївському напрямку. Там українські воїни провели низку локальних контратак біля Степового.

Водночас Швеція готова виділити новий пакет підтримки для України, щоб допомогти пройти зиму та захистити енергоструктуру від російських атак. А проти Ірану запровадили санкції за розроблення та виробництво дронів, які запускають по Україні.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 11 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Нічна атака на Київ

Російські війська намагалися атакувати Київ вранці 11 грудня. Сили ППО знищили вісім ворожих цілей, які прямували за балістичною траєкторією.

За даними мера столиці Віталія Кличка, внаслідок ракетної атаки на Київ постраждали четверо людей. За словами місцевих жителів, вибухи у Києві пролунали до оголошення сигналу повітряної тривоги.

Обстріл Херсону

У Дніпровському районі внаслідок ранкової російської атаки по Херсону пошкоджено адміністративну будівлю, зокрема, вікна, робочі кабінети, фасад. Надворі понівечені дерева, пошкоджені лінії електропередач.

За даними Херсонської МВА, мінно-вибухову травму дістав 24-річний чоловік, якого госпіталізували до медичного закладу.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: ДСНС

Атака дронів по Миколаївській області

Внаслідок атаки РФ по Миколаївській області пошкоджено складські приміщення агропідприємств, сільськогосподарську техніку в Куцурубській і Снігурівській громадах. Це відбулося через падіння уламків дронів Shahed, які запустили російські війська з Криму.

В Очаківській громаді уламки безпілотників впали на приватні будинки. Там швидко було ліквідовано всі пожежі, які виникли після збиття цілей. За даними ОК Південь, сили ППО збили всі 18 дронів Shahed, якими РФ намагалася атакувати Миколаївську область.

Контратаки на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку відбуваються найзапекліші бойові дії на фронті. Сили оборони України здійснили серію локальних контратак біля Степового, за даними британської розвідки.

Там зазначають, що, ймовірно, українські воїни провели успішні локальні контратаки, позбавивши російські війська повного контролю над селом Степове. Через цей населений пункт РФ намагалася захопити Авдіївку та промислову зону.

Пакет допомоги від Швеції

У Швеції надають новий пакет підтримки для України на загальну суму 1,4 млрд крон (близько €120 млн), щоб легше пройти зимовий період.

Частину грошей планують спрямувати до фонду Світового банку для відновлення України, а також передадуть на закупівлю обладнання для опалення та збільшення пропускної здатності електросистеми.

Нові санкції ЄС проти Ірану

Рада Європейського Союзу запровадила нові санкції проти шести фізосіб та п’яти організацій, причетних до розроблення та виробництва Іраном ударних дронів Shahed. Ці безпілотники Росія використовує для ведення війни проти України.

Серед них – компанії Shakad Sanat Asmari, Baharestan Kish Company, Saad Sazeh Faraz Sharif, Sarmad Electronic Sepahan Company, Kimia Part Sivan Company, а також директори чи посадові особи, яким буде заморожено активи й заборонено в’їзд до ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-11 20:41:32