Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Генералу РФ, уродженцю Одеси, оголосили підозру за наказ обстріляти місто у квітні 2022

Фото: Нацполіція

Генерал-лейтенанту армії РФ Сергію Кобилашу, уродженцю Одеси, який віддав наказ обстріляти у своєму рідному місті ЖК Тірас у квітні 2022 року, повідомлено про підозру заочну.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Генерал РФ Кобилаш отримав підозру за наказ бити по Одесі

Кобилашу інкримінують порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Зараз дивляться

Слідчі Нацполіції Одеси спільно з департаментом військової контррозвідки СБУ встановили, що 23 квітня 2022 року, напередодні Великодня, саме за наказом Кобилаша групою літаків стратегічної авіації ЗС РФ було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 у напрямку Одеси.

Одна з них влучила у 16-поверховий багатоквартирний житловий будинок у Київському районі.

Унаслідок цього загинули восьмеро цивільних людей, серед яких маленька дівчинка, її мати та бабуся, а також вагітна жінка. Поранення дістали 11 містян, знищено й пошкоджено багато квартир у будинку, бізнес-центр, автомобілі.

Інша крилата ракета влучила по кладовищу, внаслідок чого було поранено одну жінку, а також знищено й пошкоджено могили.

На підставі зібраних доказів командувачу дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ генерал-лейтенанту Кобилашу слідчі заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України.

У Нацполіції також уточнили, що Кобилаш є уродженцем міста Одеса. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну він командував бомбардуванням міст у Сирії та Грузії. За це він отримав генеральське звання та зірку героя Росії.


Джерело: Нацполіція

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 15:16:06