Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Gåte – Ulveham: переклад пісні представників Норвегії на Євробаченні 2024

Норвегію на пісенному конкурсі Євробачення 2024 представить рок-гурт Gåte. Музиканти виконають пісню Ulveham під час другого півфіналу, що відбудеться 9 травня.

Що відомо про представників Норвегії Gåte, і про що вони співатимуть під час пісенного шоу Євробачення 2024 в Мальме – читайте у матеріалі.

Хто такі Gåte: біографія

Гурт з Тренделагу, що грає прогресивний фолк-рок,  здійснив свій прорив на початку 2000-х років. Gåte швидко стали чимось на кшталт національного надбання Норвегії.

Зараз дивляться

Унікальне поєднання традиційної норвезької народної музики з металом та електронікою вивело їх з репетиційного підвалу на найбільші світові сцени.

Gåte організував Свейнунг Сундлі (скрипка, клавішні) у 2000 році разом із молодшою сестрою Гуннхільдою Сундлі (вокал). До них доєдналися Г’єрмунд Ландр (бас, бек-вокал), Мартін Ланглі (барабани) та Магнус Бермарк (гітара, клавішні). ). У 2004 році на зміну Ланглі прийшов Кеннет Капстад.

Гурт встиг продати понад 100 тис. копій своїх альбомів, піднятися на вершину чарту VG-list і отримати нагороду Spellemann Award 2002 року як найкращий новачок. Потім колектив взяв перерву на 12 років, щоби гучно повернутися у 2017-му році. Відтоді Gåte дають концерти й випускають нову музику, що тепло приймає публіка.

У своїй творчості Gåte надихаються не лише норвезькими народними мелодіями, а й віршами норвезької поетеси Астрід Кроґ Гальсе. Деякі композиції гурту написані та виконані на діалектах нюношк, хьогнорск, трьондешк.

Переклад пісні Gåte – Ulveham

Людина-вовк

Я була дуже гарною і вродливою дівчиною.
Зі злою мачухою. Моя мати померла.

Вона перетворила мене на меч і голку
і відіслала до королівського маєтку.

Гнів мачухи зростав.
Коли всі хороші люди любили мене найбільше.

Вона дала мені шкуру сірого вовка
і відправила мене в ліс саму.

І я ніколи не стану цілісною і доброю
поки не вип’ю крові свого брата.

Gåte – Ulveham: відео виступу на Євробаченні 2024

Фото: Gåte

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-20 08:30:43