Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Електронний кабінет призовника – мобілізація в Україні – законопроєкт 10449

Електронний кабінет військовозобов’язаного, передбачений оновленим законопроєктом № 10449 про мобілізацію, дозволить спростити систему відбору призовників відповідно до їх спеціальності.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Іларіон Павлюк.

— Треба розуміти, що якщо ми досягли ситуації, коли набагато простіше організувати систему, коли людина, яка має спеціалізацію механіка-водія, відповідні завдання виконуватиме в армії. Тому поява електронного кабінету – дуже зручний механізм для всіх, – зазначив він.

Також Павлюк підкреслив, що у суспільства не повинно бути побоювань, що нібито при оновленні особистих даних у цьому кабінеті військовозобов’язаного одразу заберуть на фронт.

Зараз дивляться

— В Україні зараз більше військовозобов’язаних, ніж потрібно у ЗСУ. Однак цей процес зробить призов зручнішим, якіснішим, прозорішим. Електронний кабінет дозволить уникнути помилок у разі призову людей, які не підлягають мобілізації, — пояснив представник оборонного відомства.

Міноборони України, Мобілізація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 00:25:56