Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Добавка, яка збільшує ризику розвитку діабету – дослідження

Науковці з’ясували, що солоні страви збільшують ризик розвитку діабету на 11-28%.

Експерти вважають, що до розвитку хвороби призводить ожиріння, яке розвивається внаслідок споживання великої кількості солі.

Вплив солі на організм

Загалом, сіль – корисний елемент, вона підтримує водний баланс в організмі. Однак, сучасна модель харчування вміщує багато надмірно солених продуктів.

Зараз дивляться

Вчені спостерігали 11,9 років за 402 928 спочатку абсолютними учасниками.

Після терміну дослідження виявили, що люди, які їли багато солоної їжі мали значно вищий розвиток діабету другого типу.

Ті, хто солив свою їжу іноді мають на 18% більше ризиків розвитку діабету. Люди, які завжди досолювали страви на 28% більше ризикують захворіти.

Джерело: Mayo Clinic Proceedings

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-07 09:55:18