Україна і світ
Бабка Нягре: покроковий рецепт та секрети приготування

Бабка Нягре – це традиційний молдавський десерт, який приємно дивує своєю незвичайною текстурою та багатим карамельним смаком. Ця смакота не схожа на звичні пироги чи бісквіти: водночас ніжна, пориста, волога, трохи тягуча, з насиченим кольором!
Як приготувати смачну бабку Нягре за перевіреним часом рецептом – читайте в нашому матеріалі.
Бабка Нягре: рецепт
Попри світлі інгредієнти, у процесі приготування бабка набуває глибокого шоколадного відтінку.
Інгредієнти:
- яйця – 10 шт.
- кефір – 300 мл
- молоко – 500 мл
- борошно – 300 г (≈ 2 склянки)
- цукор – 300 г
- олія – 200 мл
- сода – 1 ст. л.
- горілка – 2 ст. л.
- вершкове масло – для змащування форми
Бабка Нягре: покроковий рецепт
- Яйця потрібно збити в густу піну. Це один із найважливіших етапів приготування. Використовуйте міксер і збивайте не менше 15 хвилин – це допоможе зробити десерт ніжним та повітряним.
- Для основи просійте борошно, змішайте його з цукром, содою та олією. Влийте кефір, добре перемішайте. Влийте молоко, знову перемішайте.
- Додайте горілку – вона допоможе нейтралізувати можливий присмак соди.
- Акуратно введіть збиті яйця в тісто, акуратно перемішуючи, щоб зберегти його легкість.
Форму для випікання з товстими стінками змастіть вершковим маслом. Важливо! Якщо використовувати тонкостінну форму, десерт може підгоріти.
Вилийте тісто у форму, накрийте її кришкою чи фольгою у два шари. - Випікайте бабку Нягрє у духовці за 200 градусів. Час випікання – 1 година 30 хвилин. Зменште температуру до 100 градусів і випікайте ще 1 годину 30 хвилин.
- Після випікання не виймайте бабку одразу – залиште її на 1 годину, а краще – до повного охолодження.
- Потім акуратно дістаньте бабку з форми та наріжте кубиками.
Десерт можна подавати як самостійний смаколик або з чашкою чаю чи молока.
Готуємо бабку Нягрє: поради
- Не скорочуйте час збивання яєць – від цього залежить текстура бабки.
- Дотримуйтеся температурного режиму – різкі перепади можуть вплинути на кінцевий результат.
- Зберігайте бабку у герметичному контейнері – так вона залишиться ніжною та не підсохне.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-17 20:21:00