Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Апельсиновий лікер: як зробити та що знадобиться

Апельсиновий лікер – цікава ароматна настоянка, що має безліч варіацій.

Цей яскравий напій зігріває своїм цитрусовим ароматом і здатний прикрасити будь-яке свято.

Апельсиновий лікер – це не лише напій, а й цікавий інгредієнт, який можна додавати в інші страви. Наприклад, до десертів, просочення коржів для торта чи використовувати як основу для коктейлів.

Отже, як зробити апельсиновий лікер в домашніх умовах за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.

Секрети приготування апельсинового лікеру:

  • Апельсини часто покривають воском чи обпилюють іншими добавками. Тому перед приготування напою їх обов’язково треба гарно промити, бажано з харчовою содою.
  • Найкращий лікер вийде з якісного спирту. Але якщо немає можливості його придбати, якісна горілка також підійде.
  • У цей напій  для створення нових смакових відтінків можна додавати спеції (ваніль, кориця тощо).

Як зробити апельсиновий лікер

Інгредієнти:

  • апельсини (великі) – 6 шт.
  • спирт – 500 мл
  • цукор – 350 г
  • вода – 350 мл

Апельсиновий лікер: рецепт покроково

  1. Апельсини гарно промиваємо спочатку теплою водою, потім водою з содою, а потім ще раз 2-3 рази холодною водою та обсушуємо їх.
  2. Знімаємо з цитрусових цедру так, щоб білої частини було на ній мінімум. Апельсини без цедри загортаємо у харчову плівку і поміщаємо у холодильник для зберігання. Вони нам також знадобляться.
  3. У чисту та суху літрову скляну банку викладаємо цедру і заливаємо її спиртом. Банку закриваємо кришкою і ставимо у темне місце на тиждень. Щодня банку з настоянкою бажано збовтувати.
  4. Через тиждень проціджуємо настоянку через два-три шари марлі. Переливаємо її в літрову банку і додаємо охолоджений цукровий сироп.
  5. Для цукрового сиропу в каструльку всипаємо цукор і вливаємо воду. Доводимо до закипання і готуємо, помішуючи, близько 7 хвилин. Тим часом апельсини дістаємо з холодильника, вичавлюємо з них фреш та проціджуємо його через дрібне ситечко чи марлю. Апельсиновий фреш переливаємо у каструльку з сиропом, доводимо до кипіння та готуємо ще 2 хвилини. Сироп повністю охолоджуємо.
  6. Банку з апельсиновим сиропом закриваємо кришкою і поміщаємо на 2-3 дні у холодильник.

Вживаймо відповідально. Смачного!

Домашній апельсиновий лікер зберігається в прохолодному темному місці. З часом його смак стає лише кращим.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 14:12:01