Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Апетитні млинці з лівером: рецепт та поради


Млинці з лівером – це справжня смакота, яка поєднує ніжні млинці з насиченим смаком ліверної начинки.

Рецепт млинців з лівером та цікаві поради щодо приготування – читайте в нашому матеріалі.

Млинці з лівером: рецепт

Ця страва чудово поєднуються зі сметаною та свіжими овочами.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 10-11 ст. л. борошна
  • 0,5 л молока
  • 2 ст. л. олії
  • 100 г холодної води

Для начинки:

  • по 400 г печінки, легень, серця
  • 2 цибулини
  • 2 зубки часнику
  • 50 г вершкового масла
  • сіль, мелений чорний перець, лавровий лист, горошини духмяного перцю – до смаку
  • олія – для смаження

Млинці з лівером і цибулею: рецепт

  1. Для млинців у мисці з’єднайте яйця, цукор, сіль і збийте вінчиком до однорідної консистенції. Додайте просіяне борошно, молоко, олію та воду. Перемішайте.
  2. Смажте млинці на розігрітій сковорідці з мінімальною кількістю олії (тільки змастити) обох боків до готовності.
  3. Для начинки субпродукти наріжте та відваріть до готовності з цибулиною, додавши також сіль, горошини перцю та лавровий лист.
  4. Після цього перекрутіть їх на м’ясорубці з попередньо обсмаженою цибулиною. Посоліть, пеперчіть та гарно перемішайте.
  5. На кожен млинець викладіть начинку і згорніть у рулетик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Подавайте млинці з лівером зі сметаною, свіжими овочами, зеленню та улюбленим салатом.

Поради до рецепта млинців з лівером

  • Для начинки можна використовувати не тільки яловичий і свиний лівер, а й курячий, що зробить страву ще більш ніжною.
  • Щоб млинці не розривалися під час смаження, дайте тісту постояти 15 хвилин після змішування інгредієнтів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-28 11:16:00