Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Солодка ковбаска з печива: 3 прості рецепти


Солодка ковбаса з печива – це десерт дитинства, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Саме швидкість приготування та неймовірний смак робить цей десерт таким популярним. Складові рецепту солодкої ковбаски зазвичай такі: печиво, какао, цукор, вершкове масло, горіхи.

Солодка ковбаса з печивом топлене молоко

Інгредієнти:

  • печиво “Топлене молоко” – 1 пачка (185 г)
  • вершкове масло – 160-180 г
  • цукор – 4 ст. л.
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • коньяк – 30 мл
  • какао – 4-5 ст. л.

Приготування:

  1. Печиво подрібнюємо руками і розділяємо на 2 частини. Одну частину печива збиваємо за допомогою блендера, другу – ще раз гарно подрібнюємо руками.
  2. Додаємо до печива цукор, ванільний цукор та какао, перемішуємо.
  3. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і коньяк, ще раз гарно вимішуємо.
  4. З отриманої маси формуємо шоколадну ковбасу, загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 1-2 години.
  5. Перед подачею ковбаску нарізаємо шматочками і подаємо до чаю, кави, молока.

Солодка ковбаса зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • печиво – 250 г
  • згущене молоко цільне – 185 г
  • вершкове масло – 80 г
  • какао – 5-7 ст. л.
  • горіхи та цукати – до смаку
  • цукрова пудра для прикрашання – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Гарно поламане печиво викладаємо у миску, додаємо нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло і перемішуємо.
  2. Додаємо какао, згущене молоко і ще раз гарно перемішуємо.
  3. Горіхи та цукати нарізаємо і викладаємо до отриманої маси, перемішуємо.
  4. Формуємо ковбаску, загортаємо її у плівку для харчових продуктів і поміщаємо у холодильник.
  5. Потім ковбаску натираємо цукровою пудрою і нарізаємо.

У солодку ковбаску зі згущеним молоком можна додати 1-2 ч. л. цедри лимона та 1 ст. л. соку лимона.

Солодка ковбаса з горіхами

Інгредієнти:

  • печиво пісочне – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукрова пудра – 3 ст. л.
  • какао – 5-6 ст. л.
  • молоко – 4 ст. л.
  • горіхи (волоські або інші до смаку) – 50-70 г

Приготування:

  1. Печиво перекладаємо у два пакети і розминаємо за допомогою качалки для тіста.
  2. Отриману суміш перекладаємо у миску, додаємо цукрову пудру та какао, перемішуємо.
  3. Потім додаємо розтоплене масло, тепле молоко і ще раз гарно вимішуємо. У кінці вимішування додаємо нарізані горіхи.
  4. На пергаментному папері формуємо ковбаску та щільно загортаємо її.
  5. Солодку ковбаску поміщаємо в холодильник для охолодження на 1-2 години.

Готову шоколадну ковбаску можна зберігати в морозилці близько 3-4 тижнів. Перед тим як нарізати її, потримайте за кімнатної температури близько 15 хвилин.

Змінюйте рецепт солодкої ковбаси до ваших уподобань та експериментуйте з інгредієнтами: додавайте різні види горіхів та сухофруктів, кокосову стружку та інші смачні доповнення, щоб створити свій власний солодкий шедевр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 11:25:00