Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Корисний курячий суп з пшоном: рецепт та секрети приготування


Курячий суп – страва смачна та корисна. Якщо ви ще не готували його з пшоном – варто спробувати. Адже пшоно багате на вітаміни та мінерали, а про користь курячого бульйону знають всі.

Курячий суп з пшоном: рецепт

Для додаткового смаку і кольору в цю страву можна додати заморожений чи консервований зелений горошок.

Інгредієнти:

  • 3 курячих філе (близько 900 г)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 1/2 чашки пшона
  • 2 великих зубки часнику
  • 1 морквина
  • 3 картоплини
  • 2 лаврові листки
  • сіль, перець чорний мелений та горошком, спеції – до смаку
  • зелень кропу та петрушки – для подачі

Рецепт курячого супу з пшоном покроково:

  1. У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізану дрібними кубиками цибулю, нарізану середніми шматочками курку та нарізану кубиками чи кружальцями моркву. Смажте, іноді помішуючи, 10 хвилин.
  2. Перекладіть обсмажені інгредієнти в каструлю, додайте нарізану картоплю, сіль, горошини перцю та лавровий лист.
  3. Влийте 2 л води і готуйте 10 хвилин.
  4. Потім всипте гарно промите пшоно і готуйте ще 15 хвилин.
  5. Тепер час спробувати суп на смак, досолити, додати мелений перець та пропущений через прес часник. Готуйте ще 5 хвилин.
  6. Приберіть каструлю з вогню, додайте нарізану зелень та перемішайте. Накрийте каструлю з курячим супом з пшоном кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Курячий суп з пшоном можна подавати з різними добавками, такими як грінки чи сметана. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 16:54:00