Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маринована скумбрія: рецепт швидкий і простий


Скумбрія – риба смачна та дуже корисна. Вона багата на омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця, покращують роботу мозку і допомагають знижувати рівень запалення в організмі.

Крім того, скумбрія містить багато вітамінів і мікроелементів, таких як вітаміни групи B, D, а також калій і селен.

Як замаринувати скумбрію, щоб вийшла смачна та малосольна – читайте в нашому матеріалі.

Маринована скумбрія: рецепт

Приготування маринованої скумбрії вдома дасть вам змогу насолодитися смаком і контролювати якість інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.
  • вода – 1 л
  • сіль – 4 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • оцет 9% – 100 мл
  • спеції (лавровий лист, перець горошком, гвоздика) – до смаку
  • цибулина (але можна і без неї)

Приготування:

  1. Рибу почистьте, видаліть нутрощі, голову, хвіст та добре промийте, щоб не залишилося чорних плівок. Наріжте на порційні шматки.
  2. Швидкий рецепт маринаду скумбрії робимо так – у каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет і спеції. Коли все розчиниться, зніміть з вогню і дайте охолонути.
  3. У глибокій мисці викладіть шматки скумбрії, заливайте охолодженим маринадом. Якщо ви використовуєте цибулю, наріжте її кільцями та додайте до риби.
  4. Накрийте миску кришкою або плівкою і поставте в холодильник на 5 годин.

Після маринування скумбрію можна подавати на стіл, прикрасивши зеленню та нарізаною цибулею.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Скумбрію можна зберігати в маринаді в холодильнику до 2 тижнів.

Маринована скумбрія шматочками: поради

  • Якщо ви хочете прискорити процес маринування, наріжте скумбрію на менші шматки.
  • Для цікавого смаку можна додати до маринаду трохи соку лимона чи зубок пропущеного через прес часнику.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-24 14:33:00