Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати млинці з червоною рибою


Чи відомо вам, що кожен день Масниці має власну назву та особливий обряд? Наприклад, п’ятниця – це тещин вечір, за традицією, у цей день зять повинен пригощати тещу млинцями. Вважалося, що після цього їхні взаємини значно покращаться.

Для цієї знаменної події Факти ICTV пропонують приготувати млинці з червоною рибою. Рецепт дуже простий. Занотуйте!

Млинці з червоною рибою: рецепт

Млинці з червоною рибою – це не лише надзвичайно смачна страва, але й ефектна до будь-якого святкового столу.

Вони мають чудовий вигляд, особливо якщо подавати червону рибу з ніжним крем-соусом. Для млинців з червоною рибою знадобиться філе лосося, сьомги або горбуші. Засоліть самостійно чи придбайте вже готовий продукт.

Інгредієнти:

Тісто можна приготувати на молоцікефірісироватціокропі, пиві і навіть на воді. Для млинців з червоною рибою рецепт підійде будь-який.

Для тіста:

  • 500 мл молока
  • 3 яйця
  • 350 г борошна
  • по 0,5 ч. л. солі і цукру
  • 2 ст. л. рослинної олії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для вершкового крем-соусу:

  • 100 г вершкового сиру
  • ½ великого стиглого авокадо
  • 1 зубчик часнику
  • 1−2 ч. л. сметани
  • 4−5 крапель лимонного соку
  • 1−2 дрібки солі
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • будь-яка свіжа зелень: кріп, базилік, бебі-шпинат.

Приготування млинців з червоною рибою:

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до 30 °С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  2. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  3. Приготуйте крем-соус. Збийте блендером всі інгредієнти: вершковий сир, м’якоть авокадо, нарізаний часник, лимонний сік, діжонську гірчицю, сметану і сіль. Якщо консистенція занадто щільна, додайте трохи сметани, але крем-соус має бути густим, щоб тримати шматочки червоної риби. Перекладіть масу у кондитерський мішок та поставте у холодильник.
  4. Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  5. Викладіть на готові млинці крем-соус разом зі шматочками сьомги, лосося чи горбуші. Або згорніть у рулет. Прикрасьте млинці з червоною рибою зеленню та подавайте на стіл.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-24 20:19:00