Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Апетитна смакота: рецепт млинців на ряжанці


Млинці на ряжанці виходять надзвичайно апетитні та м’які. І саме завдяки ряжанці вони мають ніжний вершковий смак. Як приготувати млинці на ряжанці  – у матеріалі Факти ICTV.

Млинці на ряжанці: рецепт

Технологія приготування тіста для млинців на ряжанці майже така сама, як на кефірі. Рецепт тонких млинців на ряжанці простий, тому впоратися з цим зможе кожний.

Інгредієнти для млинців на ряжанці:

  • 250 г борошна
  • 200 мл ряжанки
  • 0,5 склянки теплої кип’яченої води
  • 20 мл олії
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 2 яйця
  • дрібка соди
  • щіпка солі

Приготування млинців на ряжанці

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Запорука успіху – дотримання всіх правил замішування тіста. Передусім кімнатна температура продуктів. А щоб млинці на ряжанці вийшли смачними та ніжними, а при випіканні не рвалися, текстура має бути щільна й гладка.

  1. Приготуйте тісто для млинців на ряжанці. Змішайте у глибокій мисці цукор, сіль, соду і  просіяне борошно.
  2. Збийте яйця, додайте ряжанку, ретельно перемішайте масу, додайте теплої води і ще раз перемішайте.
  3. Потім влийте рідину до суміші з борошном. Добре перемішайте, щоб не утворювалися грудочки. Додайте олії та ще раз перемішайте тісто. Залиште масу на 15-20 хв під рушником.
  4. Випікайте млинці на ряжанці на добре розігрітій пательні до утворення бульбашок. Переверніть на інший бік та продовжуйте готувати млинці на ряжанці до рум’яної скоринки.
  5. Готові млинці на ряжанці викладіть на тарілку та подавайте зі  свіжими фруктами чи ягодами, медом, варенням чи джемом. Крім того, млинці на ряжанці чудово смакують з  різними начинками: грибною, сирною, рибною тощо.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-05 12:24:00