Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки варити курячу печінку: правильний час та секрети


Куряча печінка – продукт смачний та корисний. Її можна використовувати для приготування різноманітних страв: від салатів до паштетів.

Проте важливо знати як та скільки варити курячу печінку, щоб отримати гарний результат. Детальніше – в нашому матеріалі.

Як варити печінку курячу: підготовка

Перед приготуванням курячої печінки важливо перевірити її на наявність жовчних проток. Якщо залишити жовч, вона може надати продукту гіркоти та зіпсувати всю страву. Тому ретельно оглядайте кожен шматочок перед варінням!

Основні етапи підготовки:

  • Промийте печінку під холодною водою.
  • Видаліть зайві плівки та дуже обережно жовчні протоки. Ще раз промийте курячу печінку.
  • За бажанням замочіть печінку у воді чи молоці на 20-30 хвилин для зняття зайвої гіркоти.

Скільки варити курячу печінку

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 1 кг
  • лавровий лист (не обов’язково) – 1 шт.
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Закип’ятіть воду та підсоліть її.
  2. Опустіть шматочки печінки у киплячу воду.
  3. Скільки часу варити курячу печінку – варіть курячу печінку на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Перевірте готовність ножем: якщо з розрізу витікає прозорий сік – печінка готова.

Варена куряча печінка: термін та умови зберігання

Готову курячу печінку можна зберігати у холодильнику не більше 24 годин.

Заморожувати варену печінку не рекомендується, оскільки вона втрачає свою текстуру та смакові якості.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дотримуючись цих порад, ви завжди зможете приготувати ніжну, соковиту та апетитну курячу печінку. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-31 17:07:00