Торт без випічки з печива і сметани: рецепт на 500 г печива
Торт без випічки з печива і сметани – це ідеальний десерт для тих, хто хоче швидко та легко приготувати щось смачненьке. Такий торт не потребує випікання в духовці, а його приготування займає мінімум часу та зусиль.
Цей ароматний десерт підійде для будь-якої події: від домашніх посиденьок до сімейних свят.
Час приготування торта без випічки з печива і сметани – 10-15 хвилин.
Як приготувати торт без випічки з печива і сметани
Для приготування цього смачного десерту можна взяти будь-яке пісочне печиво, але, на нашу думку, найсмачніше виходить з печивом “До кави”. У сметанний крем після збивання, для більш насиченого аромату, можна додати 1-2 ч. л. цедри лимона.
Інгредієнти:
- печиво пісочне – 500 г
- сметана – 600 г
- цукор – 350 г
- ванілін – дрібка
- банан – 1-3 шт.
- сік лимона – 1-3 ст. л.
Додатково:
- прямокутна роз’ємна форма – 1 шт.
Торт без випічки з печива і сметани: рецепт покроково
- У сметану всипаємо цукор, додаємо дрібку ваніліну та гарно збиваємо до повного розчинення цукру. Якщо сметана не жирна, варто додати трішки (1-3 ч. л.) загущувача для сметани. Якщо у вас його немає, можна спробувати додати 1-2 ч. л. крохмалю.
- Банани миємо, чистимо та нарізаємо тонкими кружальцями. Збризкуємо їх соком лимона та злегка перемішуємо.
- Збираємо торт без випічки з печива і сметани так: печиво – сметанний крем – банани. Верх змащуємо змащуємо кремом. Кількість шарів залежить від розміру обраної вами форми.
- Поміщаємо десерт у холодильник на 2-3 години, щоб печиво просочилося кремом.
- Сметанний крем, що залишився, поміщаємо у холодильник.
- Потім дістаємо торт з холодильника та виймаємо з форми. Змащуємо боки торта кремом і прикрашаємо його подрібненим печивом.
За бажанням, торт також можна прикрасити свіжими фруктами, ягодами або посипати тертим шоколадом чи какао.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-23 12:30:00