Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шакшука: рецепт тієї самої яєчні по-арабськи


Шакшука – це їстівна фантазія, що робить наш сніданок, обід або вечерю яскравішою та смачнішою.

Чия страва шакшука? Кажуть яєчня по-арабськи, шукають рецепт ізраїльської яєчні… Насправді шакшука – це страва багатьох кухонь світу. Туніс, Лівія, Алжир, Марокко, Єгипет, Ізраїль – готують її всюди.

Як правильно їсти шакшуку? Традиційно її подають з хлібом, який вмочають в овочевий соус. До шакшуки можна подати будь-який хліб до вашого смаку. Наш вибір – чіабата.

Як зазначає авторка кулінарних книг Клаудіа Роден, у Тунісі в цю страву додають артишоки, картоплю та боби. Цікаво, що в Ізраїлі шакшуку найчастіше подають на вечерю.

А найкраще у цій страві те, що можна змінювати рецепт шакшуки під свій настрій і смак, додаючи будь-які овочі, гриби і навіть сир.

Як приготувати шакшуку

Інгредієнти:

  • яйця – 4-5 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • цибуля – 0,5 шт.
  • солодкий перець – 0,5 шт.
  • часник – 1-2 зубки
  • сіль, мелений чорний та червоний перець, зіра та інші спеції – до смаку
  • цукор (за бажанням) – дрібка
  • олія (бажано оливкова) – для смаження
  • зелень для прикрашання – до смаку

Приготування:

  1. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізаний часник і, помішуючи, смажимо щонайбільше 10 секунд.
  2. Викладаємо нарізану цибулю і, помішуючи, готуємо 2-3 хвилини.
  3. Потім додаємо нарізані помідори і солодкий перець, тушкуємо 5 хвилин.
  4. Приправляємо овочі спеціями до смаку і готуємо ще 1 хвилину.
  5. Тепер саме час додати яйця, обережно, щоб не пошкодити жовток.
  6. Сковороду накриваємо кришкою і готуємо, допоки білок не набуде білого кольору.
  7. Посипаємо страву нарізаною зеленню і ще гарячою подаємо до столу.

Отже, коли відчуваємо, що хочеться чогось смачного швидко та з доступних продуктів, не забуваймо про рецепт шакшуки. Це просто, смачно і дуже апетитно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-01 11:09:00