Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Традиційні страви різних країн: 5 сезонних рецептів


Традиційні страви різних країн – чудова можливість порадувати себе та рідних чимось новим та цікавим, не виходячи з дому!

Традиційні страви різних країн

Отже, занурмося разом у кухні світу та дізнаймося, що готують у Канаді, Бразилії, Австралії, Єгипті та на Філіппінах. У кожній країні є свої неповторні рецепти, що відображають кулінарні особливості.

Ми підготували для вас покрокові рецепти, щоб ви могли легко відтворити ці апетитні страви в домашніх умовах. Ці страви принесуть у ваш дім атмосферу далеких країн і нові смаки, які здивують та надихнуть.

Австралія: пиріг-поплавок

Це м’ясний пиріг, що плаває в тарілці з густим гороховим супом. Особливо популярний він у прохолодні осінні вечори.

Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 300 г
  • цибулина, невелика – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • горох (замочений на ніч) – 300 г
  • морква – 1 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • томатний соус і оцет – для подачі
  • маленькі пироги-пиріжки з листкового тіста з м’ясом – для подачі

Приготування:

  1. Замочений горох відваріть з морквою до м’якості, подрібніть до консистенції супу.
  2. Обсмажте цибулю та часник на вершковому маслі, додайте фарш і обсмажуйте до готовності.
  3. Випікайте невеликі м’ясні пиріжки з фаршем у духовці.

Подайте пиріг у тарілці з гороховим супом. За бажанням додайте томатний соус і трохи оцту.

Канада: картопля по-квебекськи

Канада: картопля по-квебекськи

Ця дуже калорійна страва родом з Квебека. Вона складається з картоплі фрі, сиру та спеціально приготованого соусу.

Інгредієнти:

  • картопля (велика) – 4 шт.
  • сир чедер, натертий – 200 г
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • бульйон яловичий – 2 склянки
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Наріжте картоплю соломкою та обсмажте у фритюрі до золотистого кольору.
  2. Розтопіть вершкове масло на середньому вогні, додайте борошно та обсмажуйте, помішуючи, 2 хвилин.
  3. Влийте бульйон та соєвий соус, продовжуючи помішувати, доки соус не загусне.
  4. Викладіть картоплю фрі на тарілку, посипте сиром та полийте соусом. Подайте страву гарячою.

Бразилія: фейжоада

Бразилія: фейжоада

Фейжоада – це ситна страва з чорної квасолі, запеченої свинини, яловичини, спецій і борошна маніоку. Зазвичай її подають з рисом, капустою, скибочками апельсина і гострим соусом.

Інгредієнти:

  • квасоля темна варена – 300 г
  • свинина (можна реберця) – 300 г
  • яловичина – 200 г
    цибулина – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • борошно маніоку – 1 ст. л.
  • олія – для смаження
  • рис, капуста чи скибочки апельсина – для подачі

Приготування:

  1. Обсмажте свинину та яловичину до рум’яного кольору, додайте нарізану кубиками цибулю, часник та лавровий лист.
  2. Змішайте м’ясо з вареною квасолею, додайте трохи бульйону і варіть на повільному вогні 1,5 години.
  3. Додайте борошно маніоку та спеції, перемішайте.

Подавайте з рисом, капустою та скибочками апельсина.

Єгипет: молохея

Єгипет: молохея

Ця страва готується з листя молох, яке варять у бульйоні з коріандром і часником. Подається з куркою чи кроликом.

Інгредієнти:

  • листя молох (можна замінити шпинатом) – 200 г
  • куряче стегно – 1 шт.
  • вода – 1 л
  • часник – 2 зубки
  • коріандр мелений – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Відваріть куряче стегно в підсоленій воді до готовності, дістаньте м’ясо і збережіть бульйон.
  2. Подрібніть листя молох і додайте до бульйону, варіть на слабкому вогні 10-15 хвилин.
  3. Обсмажте дрібно нарізаний часник з коріандром на олії та додайте в суп.

Подавайте молохею з вареним курячим м’ясом. За бажанням можна додати шматочки хліба чи рис.

Філіппіни: адобо

Філіппіни: адобо

На Філіппінах адобо – це страва зі шматочків курки чи свинини, тушкованих у суміші соєвого соусу та оцту з перцем, часником і лавровим листом.

Інгредієнти:

  • курка чи свинина – 500 г
  • соєвий соус – 1/2 склянки
  • оцет – 1/4 склянки
  • часник – 4 зубчики
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець, сіль – до смаку
  • рис варений – для подачі

Приготування:

  1. Наріжте м’ясо шматочками та замаринуйте у соєвому соусі, оцті та спеціях на 45 хвилин.
  2. Викладіть м’ясо з маринадом у каструлю і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.

Подавайте гарячим з вареним рисом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-31 11:46:00