Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Другий Саміт миру: Зеленський пояснив, як прем’єр Індії може допомогти закінчити війну

Фото: Офіс президента

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді здатний вплинути на закінчення війни в Україні, але для цього потрібні конкретні кроки.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю газеті Times of India.

Закінчення війни в Україні та роль Індії

– Моді є прем’єром дуже великої держави з точки зору кількості населення, економіки, впливу тощо. Така країна не може просто говорити, що вона зацікавлена в закінченні війни – ми всі зацікавлені в цьому. Це дуже узагальнено, особливо для такої великої держави, – пояснив він.

За його словами, Моді може впливати на завершення війни, і в цьому його велика цінність, як і самої Індії – це блокування російської економіки, дешевих енергоресурсів, оборонно-промислового комплексу Росії, що знизить спроможності агресора продовжувати війну.

Про переговори між РФ та Україною в Індії

Зеленський допустив можливість проведення переговорів між Україною та Росією в Індії в рамках другого Саміту миру.

– Але я думаю, що нам потрібно підготуватися. Ми готові почути пропозиції і Індії, і ЄС, і інших держав, але тільки на основі нашого формату, оскільки війна йде в Україні. Я вважаю, що такий саміт може бути в Індії, – наголосив глава держави.

Допомога Індії у поверненні українських дітей

Президент сказав, що Індія може допомогти Україні у поверненні дітей, примусово депортованих до РФ, приєднавшись до відповідної міжнародної коаліції та підтримавши комюніке першого Саміту миру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ви можете зателефонувати Путіну і змусити його повернути українських дітей… Моді може використати свій вплив. Просто конкретно сказати йому: віддай мені 1000 дітей, я їх поверну в Україну. І це реальний крок. Нехай прем’єр-міністр Моді поверне хоча б тисячу, – зауважив Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 12:47:56