Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати з медом: найкращі рецепти на кожен день


Мед – це справжній скарб серед інгредієнтів, який додає не лише неповторну солодкість, а й чудовий аромат і користь кожній страві.

Що приготувати з медом

Пропонуємо корисну добірку смачних та простих у приготуванні страв з медом на кожен день.

Готувати будемо: печені яблука з медом, курячі крильця в імбирно-медовому соусі, шоколадно-медові млинці, курячу печінку з яблуками в соєво-медовому соусі та дуже хрустке медово-імбирне печиво.

Цікаві факти про мед

  • Мед – один із найдавніших натуральних підсолоджувачів, який використовували ще з часів античності.
  • Що цікаво, мед, що не має терміну придатності: при належному зберіганні він може залишатися придатним до вживання тисячоліттями. Завдяки вмісту ферментів, антиоксидантів і натуральних цукрів мед не лише збагачує смак страв, а й позитивно впливає на імунітет, покращує травлення та надає енергії.

Курячі крильця в імбирно-медовому соусі

Приготовлені за цим рецептом соковиті крильця ідеально підходять для вечері чи дружніх посиденьок. Готуваються дуже просто!

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 1,5 кг
  • імбир свіжий – 100 г
  • мед – 150 г
  • часник – 6 зубків
  • соєвий соус – 100 мл
  • соус теріякі – 50 мл
  • сіль – до смаку
  • олія – для змащення дека

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Вимийте крильця і дайте воді повністю стекти.
  3. Імбир та часник натріть.
  4. Змішайте соєвий соус, імбир, часник, соус теріякі та мед.
  5. Отриманою заправкою полийте крильця та перемішайте.
  6. Деко застеліть пергаментним папером, змастіть олією та викладіть крильця.
  7. Запікайте у духовці близько 50 хвилин. Подайте крильця гарячими.

Печені яблука з медом

Яблука з медом

Цей десерт – ідеальний варіант для швидкого та корисного перекусу.

Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.
  • мед – 2 ч. л.
  • вершкове масло – 2 ч. л.
  • горіхи подрібнені будь-які – 4 ч. л.

Приготування:

  1. Яблука помийде та виріжте серединку.
  2. У кожне яблуко покладіть по чайній ложці подрібнених горіхів, меду та вершкового масла.
  3. Запікайте яблука в духовці за 180 градусів близько 35 хвилин.

Шоколадно-медові млинці

Легкі та пухкі, ці млинці подарують насолоду та піднімуть настрій.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 80 г
  • сіль – дрібка
  • борошно – 9-10 ст. л.
  • какао-порошок (типу Nesquik) – 3 ст. л.
  • молоко – 500 мл
  • олія – 2 ст. л.
  • мед рідкий – 1 ч. л. для тіста та близько 2 ст. л. – для подачі
  • ягоди для подачі – до смаку

Приготування:

  1. Яйця, збийте з цукром, 1 ч. л. меду та дрібкою солі.
  2. Поступово додайте борошно та какао-порошок.
  3. Потім влийте холодне молоко та олію, ретельно перемішайте. Тісто помістіть у холодильник на 20 хвилин.
  4. Сковороду злегка змастіть олією та розігрійте.
  5. Млинці смажте на сковороді з обох боків до готовності.
  6. Готові млинці подайте з медом і ягодами до смаку.

Куряча печінка з яблуками в соєво-медовому соусі

Куряча печінка з яблуками в соєво-медовому соусі

Ця ніжна страва приємно порадує вас своїм смаком та ароматом.

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 500 г
  • цибулина – 1 шт.
  • яблуко зелене (кисле) – 1-2 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Печінку підготуйте, наріжте на шматочки та обваляйте в борошні.
  2. Потім обсмажте її на олії до рум’яності.
  3. Наріжте цибулину півкільцями та обсмажте до золотавого кольору.
  4. Яблуко наріжте, обсмажте, додайте мед і соєвий соус, перемішайте.
  5. Додайте цибулю та печінку, тушкуйте під кришкою 10–15 хвилин.

Медово-імбирне печиво

Медово-імбирне печиво

Чудовий варіант домашньої випічки, яка наповнить ваш дім ароматами та радістю.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • цукор – 80 г
  • мед – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 75 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • імбир мелений – 1/2 ч. л.
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  1. З’єднайте вершкове масло, цукор, мед та імбир, розігрійте на слабкому вогні до розчинення.
  2. Додайте розпушувач, перемішайте, потім яйце, і швидко замісіть тісто.
  3. Розкачайте тісто й виріжте печиво формочками.
  4. Випікайте у духовці 15 хвилин за 180 градусів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 15:27:36