Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Армія РФ обстріляла Херсон та атакувала пошту: є загиблі та поранені

Фото: ДСНС

Російська армія вдень 27 жовтня обстріляла Херсон, внаслідок чого є загиблі та поранені. Загарбники поцілили у багатоповерхівку та поштове відділення у Центральному районі міста.

Про це у Telegram повідомили у ДСНС та Офісі генпрокурора.

РФ обстріляла Херсон 27 жовтня

За даними слідства, росіяни обстрілювали різною зброєю населені пункти Херсонщини від початку доби 27 жовтня. Здебільшого використовуючи дрони та артилерію.

Вранці від скидання снаряду з безпілотника у Херсоні загинув 71-річний чоловік. Також загинула людина після влучання FPV-дрона у багатоповерхівку орієнтовно о 12:20.

— В квартирах на шостому та сьомому поверхах виникли пожежі. На місці влучання рятувальники виявили тіло загиблого чоловічої статі. З квартир на восьмому поверсі вогнеборці евакуювали трьох цивільних людей, – повідомили у ДСНС.

Також вогнеборці в цей же час гасили пожежу гаражного приміщення та автівку. А через кілька годин ліквідували пожежу у нежитловій будівлі після обстрілу по селу Томина Балка.

О 14:20 росіяни з артилерії обстріляли поштове відділення. Внаслідок атаки загинув чоловік, а ще двоє цивільних дістали поранення.

Станом на 17:00 відомо про ще сімох цивільних, серед яких п’ятеро жінок та двоє чоловіків, які отримали поранення різного ступеню через обстріли обласного центру та інших населених пунктів правобережжя.

Внаслідок обстрілів пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, заклад системи охорони здоров’я, укриття, автотранспорт, гаражі. Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Повномасштабна війна в Україні триває вже 977-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 19:19:59