Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Парламентарі Європи та Канади закликали ЄС не визнавати результати виборів у Грузії

Фото: Pexels

Європейські парламентарі разом із канадським колегою виступили зі спільною заявою, в якій закликали Європейський Союз не визнавати результати парламентських виборів у Грузії.

У спільній заяві йдеться, що вибори у Грузії не були “ні вільними, ні чесними”, тому їх не можна визнавати.

Євросоюз закликали не визнавати вибори у Грузії 26 жовтня

Звернення підписали голови комітетів у закордонних та європейських справах Німеччини, Литви, Естонії, Латвії, Ірландії, України, Польщі, Канади, а також віцеспікер парламенту Швеції і один євродепутат.

Вони закликають накласти санкції на осіб, відповідальних за нечесний вплив на вибори, залякування і погрози на адресу опозиції та громадянського суспільства.

— Ці вибори не були ні вільними, ні справедливими. Політичний клімат напередодні виборів був несумісний з європейськими стандартами чесності, – йдеться в заяві, де згадуються залякування, погрози кандидатам, зловживання державною владою і підкуп виборців.

Парламентарі наголосили, що на цих виборах йшлося про Європу, демократію та свободу або ізоляцію, авторитаризм, та русифікацію. Також йдеться про те, що політика партії влади Грузинська мрія є “просто несумісною” з ЄС.

— Існує лише одна “партія глобальної війни”, і ви повинні назвати її на ім’я – це Росія. На цьому тлі Євросоюз не може визнати результат, – йдеться у заяві.

Парламентарі також висловлюють стурбованість білорусизацією Грузії, заявляючи, що якщо Грузинська мрія виконає свої обіцянки, існує загроза переслідування і заборони критики уряду, включаючи політиків, ЗМІ та громадянське суспільство.

Вони також заявили, що продовжують рішуче підтримувати зусилля президентки Саломе Зурабішвілі щодо об’єднання країни, захисту демократії, свободи і верховенства права, а також збереження і забезпечення європейського майбутнього Грузії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, ЦВК Грузії після підрахунку 99% бюлетенів заявила, що партія влади Грузинська мрія здобуває перемогу із 54% голосів виборців. Також п’ятивідсотковий бар’єр долають ще чотири партії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 18:37:37