Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Єрмак: Україна зможе стати членом НАТО наприкінці війни

Фото: Офіс президента

Україна зможе увійти до складу НАТО після закінчення війни із Росією.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю італійському Corriere Della Sera.

Вступ України до НАТО – думка Єрмака

Він пояснив, що План перемоги президента Володимира Зеленського включає вступ нашої країни до Альянсу, і вже після завершення війни Київ очікує на запрошення від партнерів.

Також Єрмак спростував заяви, що нібито жоден із союзників щодо НАТО не готовий дати згоду на ухвалення України як повноправного члена.

– Це неправда. Ми вже підписали кілька десятків двосторонніх безпекових угод, в яких окремі країни підтримують наш вступ до НАТО в найближчі роки, – пояснив він.

Також глава Офісу президента наголосив, що Україна ніколи не розглядала можливість відправлення військ Північноатлантичного Блоку на війну з РФ.

Україна, за його словами, відповідальна та надійна держава, лише пропаганда Кремля продовжує просувати наративи про те, що українці “хочуть втягнути мир у війну”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Насправді, ми ніколи не просили НАТО брати участь у цьому конфлікті. Ми боремося самотужки, звичайно, за допомогою наших партнерів, але самотужки. Щоправда, ми просимо зброї та фінансової підтримки. За майже три роки ми продемонстрували, що допомога була абсолютно ефективною… І настав час вам більше не зволікати, швидко дати нам зброю та боєприпаси у достатній кількості, – звернувся за підсумками Єрмак до західних союзників.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 18:06:55