Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна отримає від Британії $155 млн на морську коаліцію

Фото: УНІАН

Велика Британія додатково надасть Україні 120 млн фунтів стерлінгів (155 млн доларів) на підтримку Коаліції морських сил. 

Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

Британія виділить Україні $155 млн на морську коаліцію

У заяві зазначається, що Велика Британія виділяє Україні додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку Коаліції морських сил. А також шукає партнерів для співфінансування постачання ще сотень морських дронів (повітряних і безекіпажних катерів), а також радарів спостереження для захисту зернового коридору. 

Крім того, Норвегія та Британія у пошуках ще 100 мільйонів фунтів стерлінгів для спільного фінансування сотень інших проєктів. 

В уряді Британії повідомили, що Росія посилила атаки на українську портову інфраструктуру в Чорному морі. Через це затримується життєво необхідна допомога палестинцям і припиняється постачання зерна. 

Посилення атак збігається з сезоном збору врожаю в Україні, яка залишається основним постачальником сільськогосподарської продукції, що має вирішальне значення для глобальної продовольчої безпеки. 

У заяві британського уряду наголошується, що повномасштабна війна РФ проти України призвела до скорочення постачань для найбільш нужденних країн світу і сприяла зростанню цін на продовольство і паливо. 

Зараз, за даними британської розвідки, помітно зросла готовність Росії ризикувати під час атак на портову інфраструктуру.  

У заяві йдеться по те, що російські атаки затримали відправлення з України судна MV SHUI SPIRIT, яке перевозило рослинну олію, призначену для Всесвітньої продовольчої програми в Палестині. 

Також були атаковані судна з зерном, що прямували до Єгипту, два судна з кукурудзою  і вантажі Всесвітньої продовольчої програми, що прямували до південної Африки.

Додамо, що нещодавно міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба розповів, що за останні три місяці російські заграбники здійснили майже 60 атак по українській портовій інфраструктурі.

Внаслідок цього пошкоджено та знищено близько 300 об’єктів портової інфраструктури, 22 цивільних суден та  177 транспортних засобів.

Крім того, постраждали 79 цивільних осіб, зокрема працівники портів, екіпажів суден та логістичних компаній.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: уряд Великої Британії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 12:18:27