Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що можна зробити з черствого хліба: 5 швидких рецептів


Черствий хліб – це чудовий інгредієнт для багатьох страв, то ж не поспішайте його викидати. Головне – використовувати лише той хліб, який просто засох і не має ознак плісняви чи специфічного запаху.

Що можна зробити з черствого хліба – апетитні несподівані страви та рецепти – читайте в матеріалі.

Що можна зробити з черствого хліба

Черствий хліб – гарна можливість покреативити на кухні. Завдяки простим рецептам та кільком цікавим трюкам, у вас вийде неймовірна смакота.

Грінки з сиром

Інгредієнти:

  • черствий хліб – 300 г
  • яйця – 3 шт.
  • молоко – 2 ст. л.
  • зелень, сіль, спеції – до вашого смаку
  • тертий сир – 50-70 г
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Збийте яйця з молоком, сіллю та спеціями.
  2. Гострим ножем наріжте хліб на скибочки, обмокніть їх у яєчну суміш і обсмажте в сковороді на олії з обох боків до приємного кольору.
  3. Грінки посипте з одного боку тертим сиром, накрийте сковороду кришкою і залиште на слабкому вогні до розплавлення сиру.

Можете експериментувати з іншими інгредієнтами – шинкою, ковбасою, залишками сиру чи навіть консервованою квасолею.

Грибний суп з черствим хлібом

Інгредієнти:

  • черствий хліб – 3-4 скибки
  • цибулина – 1 шт.
  • грибний бульйон – 1,5 л
  • сіль, перець, лавровий лист, спеції – до вашого смаку
  • вершкове масло та олія – для смаження
  • сметана та зелень – для подачі

Приготування:

  1. Натріть хліб на тертці, обсмажте разом з цибулею на суміші олії та масла.
  2. Потім додайте цю суміш у киплячий грибний бульйон, посоліть, поперчіть, додайте спеції.
  3. Прокип’ятіть суп декілька хвилин і залиште на 10 хвилин, щоб настоявся.

Подайте страву зі сметаною та зеленню.

Щоб зробити суп ще ситнішим, додайте шматочки копченої грудинки.

Хлібний пудинг

Що можна зробити з черствого хліба: 5 швидких рецептів

Інгредієнти:

  • черствий білий хліб – 600 г
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 100 г
  • молоко – 500 мл
  • ванільний цукор, мускатний горіх, кориця – до вашого смаку

Приготування:

  1. Наріжте хліб кубиками й викладіть у форму для випікання.
  2. Збийте яйця з цукром, молоком та спеціями, залийте цією сумішшю хліб і дайте постояти 15 хвилин, щоб хліб добре просочився.
  3. Випікайте у духовці за 200 градусів близько 35-40 хвилин.

Цей пудинг виходить ніжним і ароматним, ідеальний десерт для сімейного чаювання!

Панірувальні сухарі

Якщо у вас є хліб, що вже зовсім засох, то не проблема – зробіть з нього домашні панірувальні сухарі.

Подрібніть його в блендері, висушіть у духовці чи на сонці.

Зберігайте й зберігайте у герметичному контейнері. Використовуйте для панірування сиру, котлет, риби чи овочів.

Черствий хліб: що приготувати за 10 хвилин швидко і смачно – чудовий сніданок чи перекус.

Яєчня з хлібом

Інгредієнти:

  • черствий хліб – 4 шматки
  • яйця – 4 шт.
  • сіль, перець, зелень – до смаку
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Наріжте хліб та обсмажте на олії до приємного кольору.
  2. Залийте збитими з сіллю та перцем яйцями та смажте до готовності, накривши сковороду кришкою.

А якщо хліб засох і вам треба його “реабілітувати”, зробіть ось що: помістіть його у вогнетривку каструлю чи форму, накрийте кришкою і поставте в духовку нагріту до 120 градусів на 20 хвилин. Хліб стане м’якшим і ніби свіжим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 12:15:43