Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ядерні технології в обмін на війська: Буданов про договір РФ та КНДР

Фото: УНІАН

Північна Корея відправила своїх солдатів та зброю до Росії в обмін на гроші та технології. Це передбачено секретним договором про взаємодопомогу, який був підписаний Путіним та Кім Чен Ином на початку літа цього року. 

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Що КНДР отримає від РФ за надання своїх військ

Північна Корея надає Росії своїх людей і зброю не з милосердя. За словами глави української розвідки, країна-агресорка допомагає КНДР обходити санкції і зміцнювати її ядерний потенціал.  

Крім того, за словами Буданова, РФ передає деякі технології для тактичної ядерної зброї малої потужності і підводних ракетних комплексів. Втім, як зауважує The Economist, незалежних підтверджень цим заявам наразі немає. 

– У нас є партнери, у них є союзники. Україна вже по вуха втягнута у світову війну. Як і в перші дні Другої світової війни, не всі це ще бачать, – сказав Буданов.  

Видання The Economist зазначає, що Росія не надто переймається власними планами ескалації. Питання щодо того, як північнокорейські війська поводитимуться на полі бою, залишається відкритим. Адже вони ще не стикалися з реаліями сучасної війни, в якій зараз домінують смертоносні ударні дрони.  

З огляду на це, північнокорейським військам знадобиться кілька тижнів на адаптацію – якщо їм взагалі вдасться протриматися стільки часу.

Проте Буданов назвав це “небажаним експериментом”. Адже за його словами, одна справа – російські армійці, переважна більшість з яких невмотивовані і вже змирилися зі своєю долею.

Натомість солдати КНДР приходять із заздалегідь запрограмованою ідеологією. У них вдома є сім’ї, яких можуть стратити, якщо щось піде не так.  

– Вони розв’язують деякі проблеми для росіян. Є підстави для занепокоєння, – зазначив очільник української розвідки.

Додамо, що раніше постійний представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг теж казав про те, що Північна Корея може отримати від РФ ядерні військові технології як плату за участь північнокорейських військ у повномасштабній війні проти України.

Нагадаємо, що 17 жовтня в інтервʼю виданню The War Zone Кирило Буданов сказав, що зараз на сході Росії близько 11 тисяч північнокорейських солдатів проходять підготовку для участі у війні проти України.

Тоді Буданов зазначив, що з першого листопада військові КНДР будуть готові воювати на боці РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що раніше російський диктатор Володимир Путін вніс до Держдуми РФ законопроєкт про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство з КНДР. Відтак, президент країни-агресорки закликає обидві сторони надавати військову допомогу у разі війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 11:19:15