Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Розрив у снарядах ЗСУ та армії РФ значно скоротився: в Міноборони озвучили цифри

Фото: Getty Images

На початок літа співвідношення у забезпеченні артилерійськими боєприсами Сил оборони України та окупаційної армії становило 1 до 3, а зараз – 1 до 2, на що значною мірою вплинули удари по складах на території РФ.

Про це заявив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в бліц-інтерв’ю РБК-Україна.

Яка ситуація із забезпеченням ЗСУ боєприпасами

За його словами, на сьогодні забезпечення Сил оборони боєприпасами і усіма засобами ураження йде з трьох джерел: внутрішнє виробництво, закупівля за імпортом тієї номенклатури, яка не виробляється в Україні, та військова допомога від партнерів.

Гаврилюк зауважив, що ще на початку року співвідношення артилерійських пострілів складало 1 до 7, а то й більше у деякі місяці.

– Станом на початок літа це співвідношення було 1 до 3. Зараз це співвідношення складає приблизно 1 до 2, – додав він.

Перший заступник глави Міноборони пояснив, що армія РФ фактично не має обмежень у використанні снарядів, але важливу роль відіграє не лише кількісне співвідношення боєприпасів.

– На результат суттєво впливає навченість розрахунків, їхній бойовий досвід, тактико-технічні характеристики артсистем. Західні системи влучніші, далекобійніші. За рахунок цього ми знищуємо цілі, витрачаючи менше снарядів, – підсумував Гаврилюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станом на початок жовтня українські військові вже отримали третину снарядів із 500 тис., закуплених для ЗСУ з ініціативи Чехії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 10:00:43