Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

NASA відібрало нових добровольців для імітації життя на Марсі


NASA обрало нову команду для дослідження з імітацією життя на Марсі. 45 днів чотири добровольці адаптуватимуться до суворих умов червоної планети.

NASA відібрало нових добровольців для експерименту з Марсом

Це буде остання місія з імітацією польоту на Марс у 2024 році. Відомо, що Обейд Алсувайді, Крістен Магас, Тіффані Снайдер та Андерсон Вайлдер житимуть у космічному будинку під назвою HERA – його площа становить майже 200 кв. м.

Всередині команда житиме і працюватиме як астронавти протягом 45 днів, і старт місії заплановано на 1 листопада. Будівлю команда покине вже 16 грудня, після імітації повернення на Землю.

Дослідження надають дані про здоров’я та працездатність команди в закритому середовищі з плином часу. Загалом, команда займатиметься вирощуванням креветок, овочів і “гулятиме” Марсом за допомогою VR-технологій.

Навіть зв’язок із командним центром буде із затримкою в 5 хвилин – саме за стільки сигнал із Землі добирається до Марса.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сусідня планета розкриває дедалі більше таємниць – нещодавно вчені з’ясували, де на Марсі варто шукати життя. Як виявилося, під шаром льоду може бути вода, в якій є всі умови для існування різних живих організмів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 08:38:47